Pod krovom Franjevačkog samostana koncert Zbora ‘Adoro’

Svoju mladenačku energiju daruju glazbi pa tako ni rezultat ne izostaje

Svoju mladenačku energiju daruju glazbi pa tako ni rezultat ne izostaje
15.10.2015.
u 06:15
Pogledaj originalni članak

Franjevački samostan u Tolisi otvara vrata samo biranim sadržajima iz oblasti glazbene kulture. Među njima svakako je i Zbor „Adoro“. Ljepotu svoje glazbe podijelili su za svoj treći rođendan na cjelovečernjem koncertu. Stotinjak zaljubljenika duhovnih nota, ali i raznih pjesama u posebnoj obradi dirigentice prof. Marije Nedić, uživalo je u prekrasnim izvedbama koje svake godine donesu novi kvalitetni pomak u tom glazbenom izričaju na posavskim prostorima.

Uživaju u glazbi i druženju

U svakoj zajednici postojanje zbora mladih koji svoju mladenačku energiju daruju glazbi veliko je obogaćenje. Marija Nedić, profesorica glazbene kulture u Orašju, okuplja dvadesetak glazbeno “žednih” članova, od profesora, studenata, učenika, djelatnika raznih profila, ujedinjenih bezgraničnom ljubavlju prema glazbi.

Ponosni na “Adoro”

Svoj kutak za okupljanje našli su pod krovom Franjevačkog samostana u Tolisi. Glazba je njihov život iako ne i profesija, no dirigentici Mariji Nedić rad sa zborom predstavlja zaista nešto posebno. - Prelijepo je biti s njima i raditi s njima te zajedno uživati na svakom nastupu. Sve nas spaja glazba i pozitivna energija koja dolazi s ovakvim druženjem. Uživamo u tome što radimo, družimo se i doista puno vježbamo, a onda uspješnost dolazi sama po sebi, ističe Marija Nedić, prof. Nakon koncerta svi su posjetitelji uputili čestitanja članovima Zbora „Adoro“ iznimno ponosni što ih imaju na ponos župi i svojem kraju. - Uložili su toliko napora i sati vježbanja pa i rezultat nije mogao izostati. Uživali smo u svakoj pjesmi, a boja i harmonija glasova koju su postigli dali su posebnu notu rođendanskom koncertu, kazao nam je nakon koncerta posjetitelj Ilija Baotić koji ih ustrajno prati kroz godine rada.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.