DOBRA IDEJA

Svi je bacaju, a ona pozitivno utječe na zdravlje - uvrstite koru od banane u prehranu

Foto: shutterstock
Svi je bacaju, a ona pozitivno utječe na zdravlje - uvrstite koru od banane u prehranu
15.03.2021.
u 07:30
Ogulimo bananu, a koru bacimo u smeće i zaboravimo. Evo zašto bismo trebali to prestati raditi.
Pogledaj originalni članak

Nutricionistica Susie Burell otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bismo je trebali uvrstiti u prehranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja.

Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, zatim tu su vitamin B i vitamin C koji imaju moć proljepšati kožu, a bananina kora pospješuje i unos magnezija i kalija.

Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete 'sirovu', već da je ubacite u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost je ta što ih možete pripremiti i dan ranije pa ponijeti na posao i imati više vremena tijekom užurbanog jutra.

Nutricionistica je podijelila recept. Bananinu koru skuhajte da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače. Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen.

"Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh."

Također je otkrila da su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna. Još jedna ideja je i kod pripreme mesa jer možete pržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svježinu i sočnost.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.