Sveučilišni asistent kojeg je supruga uhvatila sa studenticom bit će suspendiran

Sveučilišni asistent kojeg je supruga uhvatila sa studenticom bit će suspendiran
03.06.2023.
u 17:09
Pogledaj originalni članak

Nakon što je društvenim mrežama podijeljena snimka nedoličnog ponašanja poznatog asistenta Pravnog fakulteta Nj. J. i studentice, inače kćeri uglednog Banjolučanina, s Univerziteta u Banjoj Luci kažu da bi asistent mogao biti suspendiran, javlja Mondo.

Kako su za Mondo rekli, Univerzitet u Banjoj Luci je upoznat sa slučajem koji se odnosi na nedolično ponašanje višeg asistenta na Pravnom fakultetu Nj. J.

„Nakon što rektor Univerziteta u Banjoj Luci dobije službenu potvrdu o svim činjenicama od strane Pravnog fakulteta, Nj. J. će odmah biti suspendiran s radnog mjesta i udaljen iz nastavnog procesa, te će se protiv njega provesti postupak pred Etičkim komitetom Univerziteta u Banjoj Luci i disciplinskom komisijom“, naveli su iz Univerziteta.

Naglasili su da navodi da je Jović u neprikladne svrhe koristio prostorije ove ustanove nisu točni, te da se sporni slučaj nije dogodio u prostorijama Univerziteta u Banjoj Luci.

„Također, naglašavamo da Univerzitet u Banjoj Luci osuđuje svaki oblik nedoličnog ponašanja zaposlenih, te će preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih“, rekli su u Univerzitetu u Banjoj Luci.

Podsjećamo, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci našao se pod policijskim provjerama nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je bio žrtva fizičkog napada, i to nakon što ga je supruga uhvatila u prevari sa studenticom  spomenutog fakulteta.

Iz PU Banjaluka su rekli da im napad nije prijavljen, ali da su pokrenute određene provjere.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.