Izetbegović i Radončić

Sve vodi ka ulasku SBB-a u vlast

Sve vodi ka ulasku SBB-a u vlast
05.10.2015.
u 18:39
Radončić je rekao kako će podržati aktualnu parlamentarnu većinu, i bez toga da SBB uđe u vlast
Pogledaj originalni članak

Bakir Izetbegović, lider SDA je nakon danas održanog sastanka s predsjednikom SBB-a BiH Fahrudinom Radončićem izjavio da sve vodi ka ulasku SBB-a u vlast na federalnoj razini. Izetbegović je kazao kako to mogu potvrditi samo stranački organi, ali da po njegovoj procjeni stvari idu u tom smjeru. 

"Postoji dobra volja i interes jer je to dobro za BiH i za Bošnjake. Želimo da prestane sukob i počne suradnja, da napravimo snažan motor za idućih možda i sedam godina", kazao je Izetbegović. Napomenuo je da će i u idućem razdoblju imati stranačke sastanke, te da je SBB u potpunosti spreman podržati vlast, javlja Klix. 

"Ponuda SBB-a i Radončića je široka i galantna. Oni su spremni podržati vlast i već to rade. Spremni su podržavati i ovu krnju Vladu. Po meni to nije konačno rješenje, rješenje je da se napravi vlast koja bi nosila odgovornost, ali ne s tribina nego zajednički u političkoj areni da iznesemo iduće tri, a možda i sedam godina", poručio je Izetbegović. 

Podsjetio je da se sastao i sa Željkom Komšićem prije razgovora s Radončićem. 

"DF je bio spreman vratiti se u vlast pod uvjetom da Sud proglasi uredbu koju je donijela Vlada FBiH nevažećom, odnosno da pokaže kako je DF po tom pitanju upravu. Međutim, mi još nemamo presudu", kazao je lider SDA. 

Lider SBB-a Fahrudin Radončić nakon sastanka je rekao kako će podržati aktualnu parlamentarnu većinu, i bez toga da SBB uđe u vlast. 

Na pitanje novinara je li dogovoreno da SBB uđe u vlast, Radončić je kazao da će ispuniti ono što je obećano građanima, ali nije konkretizirao je li bilo priče o pozicijama u Vladi FBiH. 

"Mi smo rekli da ćemo sve reformske zakone i britansko-njemačku inicijativu potpuno podržavati u parlamentima neovisno je li SBB u vlasti ili ne. U petak ćemo glasovati za rebalans proračuna. To je ono što je SBB obećao građanima, mi podržavamo reforme. Hoćemo li ući u vlast i hoće li se govoriti o preciznim pozicijama otom-potom", kazao je Radončić i dodao kako mu je važno da postoji nova vlast koja funkcionira nakon godinu dana. 

Radončić je na kraju kazao da će s Izetbegovićem i dalje razgovarati. 

"Bolje je da razgovaramo polako i radimo efikasno. To je svakako bolje nego da se brzo pregovara, a nikako ne radi. Razgovori idu u dobrom smjeru, pravi se ambijent dobre podrške i mi ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način", zaključio je Fahrudin Radončić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.