Ski-centar Oštrelj

Sve češći gosti iz Splita i Zadra, Hrvati traže smještaj kako bi ostali nekoliko dana

Sve češći gosti iz Splita i Zadra, Hrvati traže smještaj kako bi ostali nekoliko dana
30.01.2019.
u 14:31
Pogledaj originalni članak

Ski-centar Oštrelj pokraj Bosanskog Petrovca otvorio je sezonu skijanja i sanjkanja građanima Unsko-sanske županije koji već godinama na ovu destinaciju dolaze uživati u zimskim sportovima i čistome gorskom zraku, piše Večernji list BiH. 

Malo zakasnili...

Značaj ovoga skijališta za razvoj zimskoga turizma iznimno je velik jer su relativno blizu Split, Šibenik i Zadar čiji građani posjećuju ovo skijalište i traže mogućnost za smještaj kako bi ovdje ostali nekoliko dana. U funkciji je ski-lift kapaciteta tisuću osoba u jednome satu. Ski-centar na Oštrelju primio je svoje prve goste, skijaše i djecu školske dobi koji su uživali u zimskim snježnim radostima spuštajući se niz padine istoimenoga gorja čija je nadmorska visina 1040 metara. Ovim je, kako kaže organizator, s malim zakašnjenjem otvorena skijaška sezona na ovome skijalištu koja svake godine ovdje okupi mnoštvo kako domaćih tako i turista iz zemalja regije. – Sa skijaškom sezonom malo smo zakasnili, ali ipak sami smo u ovome svemu, bez ičije potpore. Iz dana u dan trudimo se biti bolji - kaže Zinedin Jaganjac, sin Tahira Jaganjca, uspješnoga poduzetnika koji upravlja ovim zimskim skijaškim centrom. Zinedin podsjeća kako je Sportski savez općine Bosanski Petrovac na čelu s njegovim pokojnim stricem Edhemom Jaganjcem odmah poslije rata organizirao školu skijanja za mlade, ali i one starije. Kasnije je škola skijanja prestala s radom, zbog čega značajan broj mladih i danas ne zna skijati, a voljeli bi to naučiti. - Prvi put sam ovdje i jako je lijepo - kaže Dian Šumar iz Bihaća.

Uče i skijati

– Žičara radi, ali je povremeno isključuju kad nema skijaša koji se vraćaju na start staze skijaškoga spusta. Za djecu je već osposobljena staza za sanjkanje - kaže Šumar. Zlatko Tatarević iz Cazina već dvije godine dolazi na Oštrelj.

– Može se skijati u donjoj zoni Ski-centra Oštrelj, a gore pri vrhu ne može zbog golemog snijega koji će što prije biti očišćen - kaže organizator. Skijalište godinama, osim domaćih, posjećuju i turisti iz RH. Jaganjac ističe kako građani USŽ-a više zimuju na Vlašiću, Bjelašnici i ostalim ski-centrima u BiH nego ovdje. To bi se, smatra, trebalo promijeniti. Zatekli smo i puno osnovaca iz OŠ Brekovica. – Sanjkao sam se, a učim i skijati - kaže učenik Nedžad Majstorović. Skijalište na Oštrelju s pratećim objektima izgrađeno je 1984. neposredno nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.