najava

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH

Sutra sjednica Vijeća ministara BiH
03.05.2018.
u 18:28
Pogledaj originalni članak

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo razmatrati rang-listu uspješnih kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ova točka dnevnog reda, iako je bilo predviđeno, nije razmatrana na prošloj sjednici Vijeća ministara BiH, 26. travnja.   

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović je nakon te sjednice kazao novinarima da je izjašnjavanje o ovim imenovanjima planirano za narednu sjednicu.

Pojasnio je da je razlog tome službeni izostanak ministra sigurnosti BiH Dragan Mektić sa sjednice Vijeća ministara BiH.

- To je jedini razlog. Nije u pozadini bilo što drugo - kazao je tada Šarović.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o raspodjeli i kriterijima za dodjelu grant sredstava za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, zdravstvene zaštite i stambenog zbrinjavanja za 2018. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađu i Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. prosinca 2017. godine;  Informacija o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu 2019. – 2021. godinu kao i Informacija o primjeni tarifnih kvota carinske tarife za 2017. godinu za period uvoza od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2017. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.