vijeće ministara BiH

Suradnja s UNDP-om u oblasti sigurnosti prometa na cestama

Suradnja s UNDP-om u oblasti sigurnosti prometa na cestama
11.09.2018.
u 18:15
Pogledaj originalni članak

 Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je danas na sjednici Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) radi uspostavljanja okvira suradnje u oblasti sigurnosti prometa na cestama.

Memorandumom je planirano da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i UNDP surađuju na pripremi i razvoju Strategije sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini i Akcijskog plana za razdoblje  2019-2023. godine. Također, Bosni i Hercegovini će biti pružena  pomoć u organizaciji donatorske konferencije na kojoj će biti predstavljeni Strategija i Akcijski plan, uključujući prikupljanje pomoći za Ministarstvo komunikacija u provođenju Strategije.

Cilj Ministarstva komunikacija i prometa BiH jeste da integrira relevantne sigurnosne  standarde EU u zakonodavni okvir cestovne sigurnosti kako bi bio smanjen broj prometnih nesreća u Bosni i Hercegovini.

Prijedlog memoranduma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa BiH, priopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.