HNŽ

Šulenta podnio ostavku, Brkić v.d. ravnatelja policije

Šulenta podnio ostavku, Brkić v.d. ravnatelja policije
09.02.2014.
u 11:00
Sjednica Vlade je održana u hotelu “Ero” u Mostaru, jer je Vlada HNŽ zapaljena
Pogledaj originalni članak

Policija u Mostaru rastjerala je nekoliko desetaka demonstranata koji su se jučer u podnevnim satima okupili na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi nastavili započete prosvjede. Policija ne dopušta okupljanja u središtu grada na Neretvi nakon posljednjih dramatičnih događaja u kojima su zapaljene brojne institucije. Također, tijekom cijelog dana pojačano je bilo kretanje policijskih snaga na ulicama Mostara. Zbog nemilih događaja u Mostaru je jučer upriličeno i izvanredno zasjedanje Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Sjednica je održana u hotelu “Ero” u Mostaru, jer je Vlada HNŽ zapaljena. Premijer Denis Lasić je na sjednici prihvatio ostavku ministra unutarnjih poslova Marija Šulente, koju još mora prihvatiti i Skupština Hercegovačko-neretvanske županije. Dragan Brkić je imenovan za vršitelja dužnosti policijskog ravnatelja. Podsjetimo, tijekom prosvjeda u petak u Mostaru su zapaljene zgrade Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Gradske uprave i Gradske vijećnice u Mostaru, zgrade Središnjice Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i prostorije Županijskog odbora (ŽO) Stranke demokratske akcije (SDA) u Mostaru, te svlačionice NK “Redarstvenik”, potvrđeno je u MUP-u HNŽ.

I Skupština Tuzlanske županije jučer je održala sjednicu kolegija na kojoj je usvojena ostavka dosadašnjeg premijera Seada Čauševića koja je podnesena u petak oko 16 sati u vrijeme nemilih scena na ulicama Tuzle. U skorijem vremenskom roku održat će se sjednica Skupštine TŽ na kojoj će se verificirati odluka i smijeniti ministri Vlade Tuzlanske županije koji dolaze iz redova SDP-a, HDZ-a BiH, Stranke za BiH i ministar koji je imenovan na osnovi prijedloga zastupnika Zorana Jovanovića. Prije sazivanja sjednice Skupštine TŽ nastojat će se organizirati sastanak sa predstavnicima skupine demonstranata kako bi se smirile tenzije i kako bi se prevladala novonastala situacija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

1H
1hrvatska2
15:53 09.02.2014.

"Jer je vlada HNZ zapaljena"!Koja novinarska glupost!Zgrada je zapaljena a ne vlada.Mozda je to bila i zelja! Vec vidjeno krajem 80-tih dirigirano dogadjanje naroda tzv.Antibirokratska ili Yogurt revolucija.Akteri su se promjenili,vrijeme se promjenilo,ideja ista,scenario slican.Izgleda da je Slobo bio dobar ucitelj.a Lagundjija(I ostali) dobar ucenik.Nema parola Rada=posla,kruha,slobode,jednakosti itd. Slobo je govorio gdje ima Srba to je Srbija,ovi vicu ovo je Bosna,Bosna bosancima,(sto cete sa onoma koji nisu bosanci).Koja je razlika izmedju Slobe i ovih.U Yugi Srbi uvijek ugrozeni,sada u BiH bosancci ugrozeni,(nemaju TV kanal,nemaju svoj jezik.nemaju kulturu,uvijek ih preglasavaju,nemaju nikakvi prava itd.siromahi).Sto sve na ove nepravde bosancima mogu reci BiH - Hrvati?Najbolje bi bilo da se zamjene u pozicijama,mozda bi onda sve bilo OK. Prozirno i vec vidjeno!Pale Zupanijske i Federalne ustanove to im netreba.Njima treba ni manje ni vise nego Unitarna i Centralisticka Bosna!Masala! Hrvati Veliki Oprez nemojte nasjesti na ove provokacije i podmetanja!Vrijeme radi za istinu,pravdu i slobodu.Tiha Rijeka brege valja,vakat zito vrse! Vidjeli ste kako je EU Rezolucija o BiH pokrenula i uzgala vatru!Puno hvala gospDavor Ivo Stier na vasoj pomoci.Uvijek dobro dosao medju BiH Hrvate! Svima koji su htjeli i zeljeli vidjeti sada znaju da nije bosancima do ravnopravnosti i suzivota.Za njih nema drugih i drugaciji.

HR
hrvatizorasja
17:28 10.02.2014.

ja sam hrvat i iza prosvjeda ne stoje muslimani nikakvi, nego ljudi koji su gladni i obespravljeni bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost! podrzavam i stojim ispred legitimnih zahtjeva naroda da se istraZI KORUPCIJA i PRIVASTIZACIJA i privedu krivci! vjerovao sam ovim novinama i rado ih citao ali sada ste pokazali svije pravo lice i dokazali da iza vas stoje politicari i da vase izvjestavanje nije objektivno! nerazumijem da se svrstavate uz hdz i optuzujete gladni narod da napada iste i nazivate narod vandalima! sram vas i stid bilo, pokusavate zavadit narod i okrenut jedne protiv drugih da bi sacuvali fotelje ljudima koji vas placaju! ovo je ujedno i dokaz da kriminalci koji sjede na foteljama sa platama od nekoliko tisuca maraka, preko vas traze rat i krvoprolice, a sve u svrhu ocuvanja njihovih pozicija i plata! NEKA VAS JE SRAM! ja sam za smjenu svih kriminalaca na vlasti bez razlike bili oni hrvati srbi ili muslimani!