PORAZGOVARAJTE

Stvari o kojima morate razgovarati sa svojim partnerom prije zajedničkog useljenja

Stvari o kojima morate razgovarati sa svojim partnerom prije zajedničkog useljenja
03.10.2019.
u 15:53
Preseljenje s partnerom uzbudljivo je razdoblje i veliki korak koji možem poboljšati vaše emocionalno zdravlje, ali jeste li spremni za to?
Pogledaj originalni članak

Ako želite uspješno živjeti sa svojim partnerom, nekoliko je stvari na koje trebate pripaziti, odnosno o čemu prvo trebate porazgovarati sa svojim partnerom, piše Bright Side. 

1. Dugoročna očekivanja

Prije zajedničkog useljenja s partnerom/icom trebali biste razgovarati o dugoročnim očekivanjima i planovima da vidite razmišljate li isto. Iako se možda čini prerano, bilo bi dobro razgovarati o većim planovima poput braka i osnivanja obitelji. 

2. Novac

Financije su jedna od najbitnijih stavki o kojima morate razgovarati prije nego uselite zajedno. Bitno je da vidite kako oboje razmišljate o novcu, u terminima 'štediše' i 'potrošača' kako biste unaprijed odlučili koje ćete troškove i kako dijeliti. 

3. Kućanski zadaci 

Osim ako netko od vas nema veliku strast za čišćenjem bilo bi dobro da unaprijed dogovorite koji zadaci u kućanstvu pripadaju jednome, a koji drugome. Probajte napraviti listu u koju upišite tko će prati suđe, tko će usisavati, tko će kupovati potrepštine i tko će kuhati. 

4. Kućni ljubimci

Bitno je da porazgovarate o tome hoćete li imati dlakavog ljubimca, jer je vaš partner možda alergičan na mačke, a vi ste cijeli svoj život imali mačku kao kućnog ljubimca. Ako oboje volite kućne ljubimce i naprimjer želite imati psa, opet trebate porazgovarati o tome tko će ga šetati, tko će ga hraniti i slična pitanja. 

5. Gosti

To je bitno pitanje i ovisi o vašim osobnostima, odnosno koliko ste prijateljski nastrojeni. Nekome će odgovarati da svaki vikend ima goste, dok vaš/a partner/ica možda želi miran vikend u krevetu ili negdje vani. 


6. Spavanje 

Zajedničko spavanje je nešto najbolje što se paru može dogoditi jer ima pozitivan efekt na vezu i emocionalno zbližavanje. No, prije nego što krenete u zajednički stan bilo bi dobro ispitati partnera/icu o njegovim/njezinim preferencijama spavanja jer smo individualna bića s različitim navikama. 

7. Čudne ili iritantne navike

  Svi imamo neke čudne navike koje su dio naše osobnosti i to je nešto o čemu se ne treba previše brinuti, ali treba ih iskomunicirati. Zajednički život zahtjeva kompromise, ali bilo bi dobro kad biste prije useljenja svojem partneru/ici rekli o svojim čudnim navikama kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.