natječaj za stipendije

Studentima iz BiH, koji žele u inozemstvo, 30.000 dolara

Studentima iz BiH, koji žele u inozemstvo, 30.000 dolara
08.04.2019.
u 09:23
Pogledaj originalni članak

Studenti iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine koji žele putovati, nadograđivati znanje i postati konkurentniji na tržištu rada imaju priliku konkurirati za brojne stipendije koje nude sveučilišta iz inozemstva.

Tako se oni koji maštaju o tome da posjete daleku Australiju mogu prijaviti na natječaj za stipendije na Sveučilištu u Melbourneu koji je za studente iz naše zemlje otvoren sve do kraja listopada. Pravo prijave imaju studenti prvog i drugog ciklusa studija koji izučavaju prirodne, društvene i tehničke znanosti, kao i oni čija su zanimanja humanističke znanosti i umjetnost. Osnovni kriteriji za izbor kandidata bit će akademska postignuća i istraživački potencijal, a oni koji budu primljeni godišnje će dobivati oko 30.000 dolara.
Studenti u oblasti pedagogije i obrazovanja imaju priliku posjetiti daleku Kinu u okviru ljetnog programa obuke “Pojas i put”, koji organizira Sveučilište u Pekingu. Cilj programa je privući što više vrhunskih talentiranih polaznika koji će učiti i razmjenjivati ideje. U okviru ERASMUS plus programa studentima Univerziteta u Sarajevu na raspolaganju su stipendije Sveučilišta u Grazu, zatim Palacki sveučilišta u češkom gradu Olomoucu, Helsinškog sveučilišta i Tehnološkog sveučilišta u Dublinu.
Vlasnicima indeksa s javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini koji žele učiti njemački jezik svake godine širom su otvorena vrata te zemlje. Bavarski akademski centar za središnju, istočnu i jugoistočnu Europu organizira ljetnu školu za učenje njemačkog jezika, a stipendija pokriva troškove tečaja, smještaja i dodatak za hranu koji iznosi 16 eura dnevno. Uvjeti za dobivanje stipendije su poznavanje njemačkog jezika, minimalno B1 razina.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.