isprobajte

ŠTRUDLICE S JABUKAMA TOPE SE U USTIMA

ŠTRUDLICE S JABUKAMA TOPE SE U USTIMA
28.03.2022.
u 07:20
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI
200ml ulja
100ml vode
1/2 peciva, 1 vanila
20g kvasca
500g brašna

FIL
4,5 jabuka
5 kašika šećera
kanela, orahe
šećer u prahu

PRIPREMA
Zamjesite tijesto od ulja, mlake vode, kvasac, brašno, pecivo i ostavite da odstoji 30min.
Za to vrijeme spremite nadev od jabuka:
Ogulite i naribajte jabuke na krupniju stranu, rukama stisnite višak vode i stavite da se proprze sa 5 kašika šećera, kanelu i sjeckane orahe (samo koliko da se sve sjedini i šećer otopi) ostavite da se ohladi, piše ekuharica.
Tijesto podjelite na 5 loptica.
Prvu lopticu stavite na papir ili foliju i rasučite u koricu na jednim krajem stavite gotov fil i pmoću papira napravite roladu
isjecite na 7 komada i stavite u nauljen pleh (veličinu kolača možete sjeci po želji) postupak ponovite sa svim lopticama
Stavite da se peku u zagrijanu pećnicu na 200s.
Kad su gotove pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.