”Krijesnice” predstavljene u Kiseljaku, tražilo se mjesto više

Stranice ispunjene 91 životnom pričom

Stranice ispunjene 91 životnom pričom
03.05.2022.
u 21:53
Pogledaj originalni članak

Knjiga “Krijesnice” čije su autorice Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizvić, Iva-Ines Pavlović, Marina Papić i Marija-Zorka Vasilj, studentice edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru, predstavljena je i u Kiseljaku, piše Večernji list BiH. 

18. promocija

Kiseljačani su pokazali iznimno zanimanje za “Krijesnice”, čije su stranice ispunjene 91 životnom pričom 86 osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju iz BiH, Hrvatske i Srbije te njihovih najbližih. Prema legendi, “kada sanjaš da krijesnice lete oko tebe, otkrit ćeš nešto važno”, prenijela je u videoporuci Maja Smolić, recenzentica. “Krijesnice” su u Kiseljaku predstavile Anđelka Franjičić i Marija-Zorka Vasilj, voditeljica i članica uredništva. - Knjiga koju predstavljamo u Kiseljaku, na 18. promociji, otkriva nam puteve razumijevanja i prihvaćanja - navela je Anđelka Franjičić. - Ono što ova knjiga ruši su diskriminacija i predrasude prema osobama s invaliditetom i djecom s poteškoćama u razvoju koje često počinju od samih naziva, kojima se koristimo kada o njima govorimo, do drugih vrsta nerazumijevanja. Mislim da smo od objavljivanja knjige na tom planu napravili značajne pomake. Ljudi nam se javljaju kako bi pomogli, i to ne samo kupnjom knjige čijom smo prodajom dosad prikupili 30.000 KM - kazala je Marija-Zorka Vasilj. Doprinos projektu humanitarnog predznaka (sav prihod od prodaje ide onima o kojima knjiga govori) dale su i dvije Kiseljačanke - Sara Bošnjak koja je napisala jednu od priča te Žana Bakula koja je prenijela svoje iskustvo majke autističnog djeteta. - Sretna sam što sam bila dio ovog projekta koji pomože u razumijevanju djece s poteškoćama u razvoju, ali i projekta humanitarnog karaktera - kazala je Žana Bakula. “Krijesnice” koje su izašle u nakladi Matice hrvatske, Ogranka u Čitluku, u Kiseljaku su promovirane u organizaciji Zajednice žena HDZ-a BiH, OO Kiseljak. - Vjerujem da ćemo našom potporom poput krijesnica obasjati put i pomoći u prevladavanju prepreka u svakodnevnom životu osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju - kazala je Ana Tolo Ivičević, predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH, OO Kiseljak. Posebnu vrijednost dali su korisnici Edukacijsko rehabilitacijskog centra “Duga”, podružnice Kiseljak.

Izdvojeno vrijeme

Večer puna emocija, poput krijesnica, obasjala je puteve prihvaćanja, razumijevanja i podrške osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim najbližima. Mnogi su Kiseljačani kupnjom knjige i izdvojenim vremenom pokazali da oni nisu sami.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.