Dodik

Stožer u RS-u danas odlučuje o zatvaranju škola

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Stožer u RS-u danas odlučuje o zatvaranju škola
25.10.2020.
u 14:41
Pogledaj originalni članak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će danas na sjednici Republičkog stožera za izvanredne situacije biti razmatrana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i mogućnost zatvaranja škola.

"Ako takva odluka bude donesena, bit će to isključivo na razdoblje od sedam dana", rekao je Dodik.

On je ocijenio kako je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora.

"U Banoj luci funkcionira COVID bolnica, potrebno je da se osigura još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti", rekao je Dodik novinarima u Čelincu.

Dodik je naglasio kako je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci od jutros primljeno 30 novozaraženih virusom korona, te da najviše mladih i srednje generacije oboljelo od ove bolesti.

On je napomenuo da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom bit će veoma teško osigurati smještajne kapacitete.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da sve ukazuje na to kako je potrebno apelirati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Građanima je poručio da nose zaštitne maske, drže distancu i osobnu higijenu, te smanje kontake i okupljanja.

Na pitanje je li zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih privrednih subjekata u Republici Srpskoj po ugledu na neke europske zemlje, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biće rigorozno kažnjeni i zatvoreni.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.