Čović i Stoltenberg

Stoltenberg pozdravio i podupro pozitivne pomake BiH

covic i Stoltenberg
covic i Stoltenberg
08.12.2015.
u 19:14
Suradnja OS BiH s NATO-om je intenzivna i pokazuje značajan napredak, koji je potvrđen uspješnim i kontinuiranim sudjelovanjem u NATO operacijama
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Bruxellesu s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Čović je tom prilikom istaknuo da dvadeset godina poslije Daytona u Bosni i Hercegovini postoje jasni pokazatelji nastojanja da se intenziviraju reforme u svim sferama, što uključuje i ispunjenje Talinskog uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO-u. 

Suradnja OS BiH s NATO-om je intenzivna i pokazuje značajan napredak, koji je potvrđen uspješnim i kontinuiranim sudjelovanjem u NATO operacijama, čime OS BiH daju doprinos uspostavi mira u svijetu.

Čović je također, kao dodatni poticaj, naveo i posljednje zaključke Predsjedništva BiH, koji nedvojbeno potvrđuju opredijeljenost Bosne i Hercegovine da potpuno ispuni sve uvjete za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u. 

Stoltenberg je zahvalio Čoviću za sve što Bosna i Hercegovina, i njezine Oružane snage, čine na planu sudjelovanja u brojnim aktivnostima i programima NATO-a. Pozdravio je i podupro pozitivne pomake BiH istaknute na posljednjem sastanku ministara vanjskih poslova NATO saveza, održanog u Bruxellesu, na ispunjenju svih preduvjeta za MAP, te iskazao nadu da će se na NATO summitu, koji će biti održan u srpnju 2016. godine, Bosni i Hercegovini trasirati put za daljnje korake ka punopravnom članstvu u NATO savezu.  

Čović je zahvalio za dosadašnju potporu i prijateljske riječi, te istaknuo da će Bosna i Hercegovina i dalje nastaviti unapređivati svoje institucije i svoju učinkovitost, u smislu izgradnje kredibilne članice za priključenje europskim i euroatlantskim integracijskim 
procesima, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.