HRANA

Što učiniti sa svim ostatcima hrane od Uskrsa? Imamo rješenje!

Što učiniti sa svim ostatcima hrane od Uskrsa? Imamo rješenje!
22.04.2019.
u 18:45
Pogledaj originalni članak

Niste sigurni što učiniti sa svim tim tvrdo kuhanim jajima sada kada je Uskrs završio? Jednostavno razbijte ljusku, iskrižajte ih na komadiće i napravite najslasniju salatu! Možete se poigrati pa napraviti salatu od raznih namirnica poput rajčica, kukuruza, šparoga, sira, tjestenine ili komadića mesa, piše Food Network. 

Od ostataka šunke možete napraviti krokete, kao i slane palačinke sa sirom ili vrhnjem. Šunka je i dalje nepresušan izvor gastro inspiracije pa ju tako vrlo jednostavno možete pretvoriti u slastan quiche koji će biti idealan jutarnji obrok. 

Oživite ostatke pečenog krumpira tako što ćete ih pretvoriti u jednostavnu, ukusnu juhu od vrhnja i svježe naribanog parmezana. Napravite slastan rižoto od đumbira, mrkve i drugog povrća, a također možete ubaciti i komade šunke ili mesa. 

Napravite i brusketiće od šunke pomoću jednostavnog slojevitog tijesta za pecivo s razrezanim švicarskim sirom i kriškama šunke. Pecite tijesto s maslacem dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Umutite ih s toplim medom i poslužite za doručak, lagani ručak ili užinu prije večere. Svakako da postoje razne alternative pomoću kojih možete napraviti jednostavan, ali slastan obrok pomoću uskrsnih ostataka, a sve što vam treba je nota kreativnosti. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.