naugodno!

Što je 'trokut vagine' i kako spriječiti ovu čestu pojavu kod fizičkog napora?

Što je 'trokut vagine' i kako spriječiti ovu čestu pojavu kod fizičkog napora?
11.05.2017.
u 07:30
Loša vijest je da često izgleda kao da ste se upiškili...
Pogledaj originalni članak

Mnoge žene će se kod pojačanih fizičkih aktivnosti početi znojiti iznad spolnih organa što će, što zbog znoja, a što zbog donjeg rublja, stvori tipičan 'trokut' - dio tijela koji se oznojio. 

Ako se zbog ovog osjećate nelagodno - loša vijest je da često izgleda kao da ste se upiškili - dobra vijest je kako rješenje postoji. Evo nekoliko savjeta.

Napomena: Nikako nemojte ovaj problem uzeti olako jer ovakva vrsta izlučivanja znoja sadržava jake mirise, iako na ovaj način tijelo štiti rodnicu od upala.

1. Čista oprema

Čisto donje rublje i čiste tajice tj. odjeća u kojoj treniramo spašava život. Tijekom vježbe, preporuča se da u istoj odjeći ostanete najviše dva sata, a nakon fizičke aktivnosti obavezno se otuširajte.

2. Investirajte u dobro, pamučno donje rublje 

Mnoge, osobito sportske marke, imaju liniju odjeće specijaliziranu za borbu sa znojem.  Vrlo je važno  uložiti u kvalitetno, pamučno donje rublje koje će dopustiti koži da 'diše' i tako spriječiti pojavu neugodnih mirisa.

3. I za kraj: kratka frizurica

Ako redovito vježbate, preporučuje se brazilska depilacija jer će temperatura kože na tom području biti hladnija, a time i manje znojna. 
 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.