Intervju Stjepan Mikić, član SIP-a BiH

Spletkama se pokušava narušiti vjerodostojnost SIP-a

Spletkama se pokušava narušiti vjerodostojnost SIP-a
13.04.2018.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

U posljednjih nekoliko mjeseci bošnjačke stranke su producirale nekoliko “afera” vezanih uz Središnje izborno povjerenstvo (SIP). Riječ je o pritiscima na tu instituciju koja se drži slova zakona, a ne očekivanja da će preko SIP-a krivotvoriti rezultate predstojećih izbora. Član SIP-a Stjepan Mikić, iako nerado, govori za Večernji list.

Poštovani gospodine Mikiću, hoćete li podnijeti ostavku, kako to od vas traže bošnjačke stranke?

- Jako dugo nisam davao izjave za medije jer se držim ustaljene prakse u našoj instituciji da o svemu što je vezano uz njezin rad i funkcioniranje izjavu daje predsjednik odnosno predsjednica SIP-a BiH osobno ili preko glasnogovornice iz Službe za odnose s javnošću u našoj instituciji. Ako već i mi, kao članovi SIP-a BiH, udovoljavamo zahtjevima koje pred nas postavljaju novinari nekih medija, kao što ste i vi, gospodine Krešiću, sada predložili, onda nam je dužnost naglasiti kako je riječ o našem osobnom mišljenju, kao što je i ovaj put. Moram odmah, na početku intervjua, reći kako me je jako iznenadilo prvo pitanje, o nekakvom podnošenju ostavke. Budite ljubazni i recite mi o čemu je riječ i zašto bih ja to trebao učiniti?!


Pa zbog navodnog nestanka papira za glasačke listiće?

- Gospodine Krešiću, ja vas osobno, kao uglednog i sposobnog novinara te kao političkog komentatora, dugo poznajem te stoga ne mogu vjerovati da ste i vi povjerovali lažnim optužbama, spletkarenju i gnusnom ataku na dostojanstvo, neovisnost i profesionalni rad SIP-a BiH. Ako ste pratili, naša je predsjednica nedavno, uime institucije kojoj je na čelu, dala službenu izjavu kojom je javnost obavijestila o svim tim podmetanjima koja nam se stavljaju na teret, prije svega, kao neutemeljenima, zlonamjernima i vrlo, vrlo nekorektnima.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.