čapljina

Specijalistička obuka za službenike UINO BiH

Specijalistička obuka za službenike UINO BiH
31.05.2017.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

 Službenici Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UINO) BiH prisustvuju višednevnoj specijalističkoj obuci "Preraživanje odjeljaka u komercijalnim i malim motornim vozilima” putem programa EXBS.

Obuka je jučer počela u Čapljini, a osim službenika službenika UINO prisustvuju i carinski i granični službenici BiH, Srbije i Hrvatske.

Seminar je otvorio direktor UINO Miro Džakula uz prisustvo regionalnog savjetnika iz programa EXBS Michaela Koppera.

Obuka, u organizaciji ,,Biroa za međunarodnu sigurnost i sprečavanje širenja oružija“ putem programa Vlade SAD za kontrolu izvoza i sugurnost granica (EXBS), će trajati do 2. lipnja.

Fokus specijalističke obuke je regionalni seminar na temu ,,Pretraživanje odljeljaka u komercijalnim i malim motornim vozilim“ uz korištenje sofisticirane opreme za detekciju krijumčarene robe.

Pored tehničkog dijela obuke i razmjene operativnih iskustava zemalja u regionu održat će se i praktičan dio obuke 1. lipnja na Graničnom prelazu Bijača, priopćeno je iz UINO.

Specifičnost ove obuke je da je izvode obučeni instruktori iz Graničnih policija Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Nakon uspješno završene obuke svim učesnicima će biti dodjeljeni certifikati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.