zavod za zapošljavanje

Sljedeći tjedan Javni pozivi za programe zapošljavanja u FBiH

Sljedeći tjedan Javni pozivi za programe zapošljavanja u FBiH
23.02.2018.
u 17:11
Pogledaj originalni članak

Federalni zavod za zapošljavanje, u suradnji sa županijskim službama za zapošljavanje, sljedeći tjedan objavit će javni poziv za programe zapošljavanja.

Tako će 27. veljače biti objavljen Javni poziv za učešće u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2018., a 28. veljače Javni poziv za učešće u Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2018.

Za programe zapošljavanja u 2018., kada je u pitanju Tuzlanska županija, planirana su sredstva od oko devet milijuna KM. Za Program sufinanciranja zapošljavanja 2018. u Tuzlanskoj županiji predviđena su sredstva od oko osam milijuna KM, a za Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2018. oko 1,2 milijuna KM.

Novina je da su ove godine planirane dodatne mjere u okviru Programa sufinanciranja zapošljavanja, a radi se o mjerama Zapošljavanje žena 2018, Doprinos 500 - 2018, Tražim poslodavca 2018 i Služba u zajedničkim projektima 2018. Osim tih mjera, bit će nastavljene i postojeće i to: Prvo radno iskustvo, Prilika za sve, Sezonsko zapošljavanje i Javni radovi.

U okviru Programa sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2018. planirane su poticajne mjere: Poduzetništvo za mlade, Poduzetništvo za žene i Poduzetništvo za sve.

Javni pozivi će biti objavljeni tri puta tijekom 2018., priopćeno je iz JU Služba za zapošljavanje TŽ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.