SUĆUT MH MOSTAR

Sjećat ćemo se uvijek vaše velike ljubavi prema Mostaru i Matici

01.03.2021.
u 14:33
Pogledaj originalni članak

U povodu smrti Milana Bandića, izraze sućuti uputili su i iz Matice hrvatske u Mostaru, te podsjećaju da je Milan Bandić dao veliki doprinos dovođenju nekih od najvećih glazbeno scenskih programa na Mostarsko proljeće - Dane matice hrvatske, te se nebrojeno puta potvrdio kao veliki Matičin prijatelj.

U znak zahvalnosti Matica hrvatska Mostar dodijelila mu je 2015. Kristalnu maticu i Veliku povelju maestro Vjekoslav Šutej za izniman doprinos i potporu Matičinim Danima.

Iz Matice hrvatske Mostar u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića uputili su brzojav sućuti v. d. gradonačelnika Jeleni Pavičić Vukičević, u kojem stoji:


"Poštovana,

Sve nas je iznenadila i bez riječi ostavila iznenadna i prerana smrt velikoga prijatelja Matice hrvatske Mostar gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, te Vam, u ovako tužnom času, izražavamo našu najdublju sućut i tugu.

Najdublju sućut upućujemo poštovanoj obitelji Bandić, svim kolegama, prijateljima i suradnicima u Gradu Zagrebu, Zagrepčankama i Zagrepčanima.

Premda je neminovna na našem životnom putu, smrt nas uvijek iznenadi i dočeka nespremne. 

Tako i Vaša, dragi Milane!

Sjećat ćemo se uvijek Vaše velike ljubavi prema Mostaru i Matici hrvatskoj, želje i spremnosti da nas obradujete vrhunskim glazbeno-scenskim programima koja ste Vi i Grad Zagreb darivali Vašoj Hercegovini i Matici hrvatskoj.

Bili ste uvijek tu kad smo Vas trebali. Sjećamo se da biste, samo radi otvaranja Mostarskog proljeća došli u naš grad, da biste se, odmah nakon svečanosti, 
vratili natrag u Zagreb kazavši: „Sutra je novi radni dan. Moramo delati!“
 
Brodite sada bezbrižno nebeskim plavetnilom, napokon slobodni od svih ovozemaljskih briga i tuga.

Vaše će ime zauvijek, zlatnim slovima, ostati ispisano u sjećanju nas koji smo imali taj privilegij surađivati  s Vama.
 
 
Poštovani Gradonačelniče, počivajte u miru Božjemu!
 
Neka Vam je laka zemlja hrvatska i hercegovačka!", stoji u brzojavu sućuti MH Mostar koje potpisuju Predsjednica MH Mostar akademkinja Ljerka Ostojić i počasni predsjednik MH Mostar akademik Josip Muselimović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.