Veliki uspjeh mladih Hercegovki

Širokom Brijegu šest, a Grudama dvije medalje prvog dana natjecanja

Širokom Brijegu šest, a Grudama dvije medalje prvog dana natjecanja
11.09.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Hercegovačke mažoretkinje ostvarile su više nego zapažene rezultate već prvog dana 19. Europskog prvenstva mažoretkinja koje se od 8. do 10. rujna održalo u slovenskom gradu Laško. Na prvenstvu je nastupilo 1.418 natjecateljica u 87 formacija i 176 neformacija, a u subotu navečer je održana ceremonija proglašenja najboljih u natjecanju neformacija koje se održalo u petak. Mažoretkinje grada Širokog Brijega osvojile su šest medalja od čega tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane, a Mažoretkinje Gruda osvojile su dvije medalje i to jednu srebrnu i jednu brončanu.

Mažoretkinje Široki natjecale su se u svim kategorijama, a na Europsko prvenstvo otputovalo ih je 100, te su već nakon neformacija u svojim redovima imale dvije titule europskih prvakinja. U subotu je održano natjecanje u paradama dok je posljednjeg dana prvenstva, u nedjelju, održano natjecanje u formacijama te je sinoć uslijedio drugi dio proglašenja kojim je ujedno zatvoreno ovogodišnje Europsko prvenstvo.

Šest medalja u u natjecanju neformacija u Široki Brijeg su donijele Lucija Čolak i Sara Ivankovićkoje su osvojile prvo mjesto u kategoriji Kadetkinje duo pom-pon, Mia Iva Ćavar koja je također osvojila prvo mjesto ali u kategoriji Juniorke solo pom-pon, treće mjesto u kategoriji Juniorke solo štap osvojila je Danijela Topić. Još jedno prvo mjesto - zlatnu medalju za Široki osvojila je Marija Mandić u kategoriji Seniorke solo pom-pon, Lucija Lasić i Irena Karačić osvojile su drugo mjesto u kategoriji Seniorke duo pom-pon, dok su Marta Grubešić i Antonija Rezić osvojile brončanu medalju u kategoriji Seniorke duo štap.

Djevojke iz Gruda koje su posljednjih godina među najuspješnijima u BiH osvojile su srebro u kategoriji duo pom-pon, a to su Lara Bilić i Lara Čale. Seniorke Kata Sabljo i Martina Miloš osvojile su broncu u kategoriji duo pom-pon.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.