NEZADOVOLJSTVO

Sindikati prosvjete u HNŽ-u i ZHŽ-u počinju sa štrajkom

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Sindikati prosvjete u HNŽ-u i ZHŽ-u počinju sa štrajkom
04.12.2013.
u 09:04
- Od prošlog štrajka upozorenja prošlo je 45 dana. Tijekom toga razdoblja ništa nije učinjeno na ispunjavanju zahtjeva sindikata - poručili su sindikati
Pogledaj originalni članak

Sindikati osnovnih škola HNŽ-a poslali su predstavnicima općina Čapljina i Čitluk, te Grada Mostara upit u vezi plaćanja troškova prijevoza učenika i učitelja, te materijalnih troškova osnovnih škola. Ove tri općine su prestale s plaćanjem ovih naknada zbog čega je stanje u osnovnom obrazovanju više nego alarmantno. - Ako ne dobijemo odgovor do četvrtak, mi ćemo idući tjedan održati jednosatni štrajk upozorenja zbog ove situacije. Moguće je i da organiziramo masovne prosvjede zbog ovoga stanja - rekao nam je predsjednik Sindikata osnovnih škola HNŽ-a koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku Slavko Lauš. Slično, ako ne i gore je stanje u ZHŽ-u. U svim osnovnim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji 5. prosinca ponovno će se održati štrajk upozorenja, najavili su u priopćenju Neovisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama ZHŽ-a.

- Od prošlog štrajka upozorenja prošlo je 45 dana. Tijekom toga razdoblja ništa nije učinjeno na ispunjavanju zahtjeva sindikata - poručili su sindikati te dodali kako su se odlučili na ovaj korak jer je ugrožena sama egzistencija prosvjetara u ovoj županiji. Zatražili su od županijske Vlade aktivniji angažman kada je u pitanju rješenje pitanja problema prosvjetara u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.