Udruge kirurga FBiH

Sastanak o temi „Bolesti rektuma i analne regije“

medicina
medicina
medicina
medicina
medicina
medicina
medicina
medicina
medicina
19.12.2015.
u 14:23
Pogledaj originalni članak

Stručni sastanak o temi „Bolesti rektuma i analne regije“ u organizaciji Udruženja kirurga / Udruge kirurga FBiH i Klinike za kirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar održan je danas na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U izjavi za medije predsjednik Udruženja kirurga / Udruge kirurga FBiH doc. dr. sc. Zdrinko Brekalo je istaknuo da se na Stručnom sastanku razgovaralo o najnovijim dostignućima minimalnoinvazivne kirurgije, transanalne kirurgije, endoskopske kirurgije te laserske kirurgije.

„Tema predstavlja izazov u svakodnevnom radu u kirurškoj praksi te je privukla pozornost brojnih eminentnih stručnjaka iz svih područja medicinske djelatnosti koji se bave bolestima rektuma i analne regije, počevši od bazičnih znanosti do dijagnostike i liječenja“, istaknuo je docent Brekalo.

Sastanak je okupio medicinske stručnjake iz Hrvatske i BiH koji su u prvoj sesiji mogli pratiti predavanja: prof. dr. sc. Ines Mrakovčić s Medicinskog fakulteta iz Rijeke, prof. dr. sc. Ante Kvesića i prof. dr. sc. Milenka Bevande iz SKB Mostar te predavanje prim. dr. sc. Brace Hajdarevića iz Kantonalne bolnice „ Dr. Safet Mujić“. U drugom dijelu Stručnog sastanka predavanja su održali: prof. dr. sc. Zoran Čala iz bolnice Sv. Duh Zagreb, prof. dr. sc. Zuvdija Kandić s Medicinskog fakulteta u Sarajevu, zatim doc. dr. sc. Ivo Soldo iz bolnice Sv. Duh Zagreb potom prof. dr. sc. Zijah Rifatbegović iz Tuzle i doc. dr. sc. Zdrinko Brekalo iz SKB Mostar. Nakon stručnog dijela programa održana je Skupština Udruge kirurga FBiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.