Ministar o popisu

Šarović: Na potezu su statistički zavodi oko popisa stanovništva

Šarović: Na potezu su statistički zavodi oko popisa stanovništva
23.05.2016.
u 13:53
Šarović je istaknuo da BiH treba kredibilan popis stanovništva, te da je uvjeren da će biti pronađeno rješenje da o ovom problemu ne bi odlučivali sud ili politika
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da su na potezu statistički zavodi u BiH kada je riječ o popisu stanovništva.

"To su tri partnerske institucije, koje su uostalom i vlasnici popisnog materijala i od čijeg dogovora ovisi ishod priče o popisu", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu, javlja Srna.

Prema njegovim riječima, pred Republičkim zavodom za statistiku RS-a različite su aktivnosti i mogućnosti da se izađe iz sadašnje situacije.

Šarović je istaknuo da BiH treba kredibilan popis stanovništva, te da je uvjeren da će biti pronađeno rješenje da o ovom problemu ne bi odlučivali sud ili politika.

"Mislim da glavnu riječ trebaju imati stručnjaci i da oni daju svoj konačan stav", istaknuo je Šarović.

On je podsjetio na svoj ranije izrečeni stav da je loša odluka direktora Agencije statistiku BiH Velimira Jukića da odluku o obradi popisnih podataka donose jednostrano.

"Prema zakonu, Vijeće ministara nema nadležnosti o pitanju popisa, odnosno objavljivanja rezultata popisa", ponovio je Šarović i dodao da pitanje popisa nije na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara.

On je napomenuo kako nije dobio poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na sastanak u vezi s problemom popisa stanovništva, ali da smatra svojom obvezom da se kao ministar u Vijeću ministara odazove pozivu institucija i RS-a i Federacije BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.