kolegij SDA

Sarajlić: Moja ostavka na sve stranačke funkcije je konačna

Sarajlić: Moja ostavka na sve stranačke funkcije je konačna
03.03.2020.
u 18:25
Pogledaj originalni članak

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) danas na sjednici razmatra situaciju u vezi sa snimkom u kojem je glavni akter potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asim Sarajlić, koji je podnio ostavku na sve stranačke funkcije.

Sarajlić je u pauzi sastanka izjavio kako je njegova ostavka na sve stranačke funkcije konačna.

Kazao je kako je informirao rukovodstvo SDA o saznanjima koja je imao, kao i o stvarima koje su se događale unutar izbornog procesa.

- Što se tiče moje ostavke, nisam ostavio prostora ni predsjedniku, ni Kolegiju da se o njoj raspravlja. Dakle, moja ostavka je konačna i na mjesto predsjednika kadrovske i na mjesto potpredsjednika Stranke - istaknuo je Sarajlić, navodeći kako se o tome Kolegij nije imao šta izjašnjavati, „jer to je moja odluka“.

Podsjetio je kako je tu odluku donio u petak uvečer te da je predsjedniku (SDA) poslao u nedjelju, 1. ožujka.

Sarajlić je uputio čestitke novoizabranom rukovodstvu Županijskog odbora SDA, izražavajući nadu da će sa generalom Fikretom Prevljakom na čelu imati snage, dovoljno iskustva i potencijala da se iznesu sa svim problemima koji su pred njima.

Istovremeno, uputio je ispruiku svima koje je na neki način činjenjem, ili ne činjenjem ugrozio, uz konstataciju - da život ide dalje.

Odgovarajući na novinarske upite, kazao je kako nije saslušan u MUP-u, te da će to vjerojatno uslijediti.

- Ja sam na Kolegiju govorio o unutarstranačkim aspektima i svemu onome što je okarakterisalo ovaj izborni proces. Izbori su po meni provedeni u skladu sa Statutom i Izbornim pravilima, a o svemu onome što je prethodilo i onome što biloposlije, Stranka će vjerojatno odlučivati kroz određena istražna povjerenstva - naveo je Sarajlić.

Na upit o tome hoće li ostati na poziciji izaslanika u Domu naroda PSBiH, Sarajlić odgovorio neodređeno, uz opasku „ pa možda neću biti ni izaslanik, ostavite malo vremena“.

Istovremeno, nije želio govoriti o detaljima o kojim se govorilo na Kolegiju, navodeći kako se radi o stranačkim stvarima koje nisu za javnost.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.