veliko slavlje

Sakrament prve svete pričesti primilo 54 djece iz župe Čitluk

Sakrament prve svete pričesti primilo 54 djece iz župe Čitluk
03.06.2019.
u 12:25
Pogledaj originalni članak

U prekrasno urešenoj župnoj crkvi Krista Kralja 54 djevojčice i dječaka iz župe Čitluk pristupili su sakramentu prve svete pričesti.

Djecu je za taj sakrament pripremala njihova vjeroučiteljica, časna sestra Slavica Kožul. Uz roditelje, članove obitelji i brojne prijatelje prvopričesnika, jučerašnjem sakramentu sjedinjenja čitlučkih mališana s euharistijskim Kristom nazočilo je i mnoštvo vjerničkog puka iz cijele župe.

Svetu euharistiju slavio je čitlučki svećenik fra Goran Azinović koji je prvopričesnicima i podijelio sakrament prve svete pričesti. U nadahnutoj i izuzetno poučnoj propovijedi fra Goran je govorio o važnosti pružanja ruku i života s Isusom, kazao kako sve u životu dobiju oni koji uza se imaju Isusa te prvopričesnicima rekao kako njihov život počinje od svete pričesti. Dodao je kako je sve lijepo i dobro dok se ima Isusa uza se im naglasio:

- Ako Isusa držiš za ruku, ne možeš pogriješiti - kazao je fra Goran te roditeljima poručio: - Roditelji dobro savjetuju djecu, ne svojom ljudskom logikom, nego božanskim, Isusa im dajte! Ne trebaš se ti boriti za svoje dijete, što će upisati, kako će, Bog mu je već odredio put. Ali ti reci svom djetetu, daj mu primjer da ide u crkvu, da ljubi Isusa. Zato upamtite ovaj današnji dan. Ako želite imati lijep i sretan život, onda uzmite Isusa za ruku. Znači, uvijek se utječi Isusu, moli se Isusu - kazao je.

U sklopu svete mise čitlučki su prvopričesnici za svoje roditelje i ostale brojne vjernike priredili program “Pružite ruke Isusu”. Članovi malog župnog zbora nastupom u pjevanim dijelovima svete mise uveličali su jučerašnje slavlje. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.