uređenje zeleni površina

Sadnja sezonskog cvijeća i grmova kružnih tokova u Rudarskoj ulici, na Rondou, ulici Blajburških žrtava i Zaliku

Sadnja sezonskog cvijeća i grmova kružnih tokova u Rudarskoj ulici, na Rondou, ulici Blajburških žrtava i Zaliku
10.05.2021.
u 09:03
Pogledaj originalni članak

Za mjesec svibanj 2021. godine Grad Mostar – Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove planira uređenja zelenih površina. Tako će se izvršiti dopunska sadnja sezonskim cvijećem i grmovima kružnih tokova u Zaliku, ulici Blajburških žrtava, Rudarskoj ulici i na Rondou.

Obavit će se i sadnja sezonskog cvijeća (Ageratum spp., Salvia spp., Tagetes spp., Gailardia spp., Impatiens spp., Begonia spp.) i sporadičnih stablašica (japanske trešnje - Prunus serulata - Kanzan i sirijskog hibiskusa - Hibiscus syriacus - u formi stabla) u Parku Zrinjevac, Parku Nobelovaca kao i ispred Gradske vijećnice, priopćio je Grad Mostar.

Također, Izvršit će se dopuna praznih sofa s grmovima na Španjolskom trgu, dopuna razdjelnog pojasa sa na BNR sa cca. 1000 sadnica rasprostirućeg ruzmarina, u sklopu navedenog planira se zasaditi i 30tak grmova ispred spomenika kod Doma zdravlja.
Potom slijede redovni zahvati održavanja stabala u drvoredima kao što su uklanjanje izdanaka i izbojaka iz zona korjenova vrata i debla stabala u drvoredu, te skraćivanje polegli niskih grana koje smetaju normalnom prolazu vozila i pješaka.

U mjesecu svibnju planirani su i zahvati redovnog održavanja zelenila na području Blagaja, a koji će obuhvatiti košenje prilaznih staza starom gradu i šetnice uz rijeku. U tijeku je i provjera ispravnosti postojećih vodo-natapanih sustava na javnim zelenim površinama, te otklanjanje kvarova na istima i njihovo puštanje u rad.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.