Livno

Sa sjednice Vlade Hercegbosanske županije

Sa sjednice Vlade Hercegbosanske županije
03.12.2015.
u 14:41
Pogledaj originalni članak

Tijekom današnje sjednice Vlada Hercegbosanske županije utvrdila je Prijedlog rebalansa proračuna za 2015. godinu i Prijedlog rebalansa Zakona o izvršavanju proračuna za 2015. godinu Županije. Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije, utvrđeni prijedlozi bit će upućeni u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnje razmatranje. Utvrđenim prijedlogom rebalans Proračuna Hercegbosanske županije za tekuću godinu iznosit će 71.613.362,00 KM i manji je u odnosu na planirani proračun za 2015. godinu u iznosu od 2.708.791,00 KM.

Rebalans Proračuna urađen je sukladno Zakonu o proračunima u Federaciji BiH i Zakonu o izvršavanju rebalansa Proračuna Hercegbosanske županije za 2015. godinu. Tijekom sjednice Vlada je donijela i zaključak s pozitivnim mišljenjem o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja. Na sjednici je razmatran Prijedlog teksta zakona o reguliranju dospjelih, a neuplaćenih obveza po osnovi doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od neuposlenosti rudnika ugljena u Hercegbosanskoj županiji, koji će u formi prijedloga biti upućen u skupštinsku proceduru.

Spomenutim prijedlogom zakona utvrđuju se uvjeti, način plaćanja i postupak naplate dospjelih, a neuplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od neuposlenosti sukladno Zakonu o financijskoj konsolidaciji rudnika ugljena u Federaciji BiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u razdoblju od 2009 - 2015. godine za Rudnik ugljena "Tušnica" d.o.o Livno. Zakonom se utvrđuje i način i postupak za reguliranje dospjelih potraživanja rudnika ugljena na temelju zahtjeva za povrat isplaćenih naknada plaća za vrijeme privremene spriječenosti za rad zaposlenicima rudnika ugljena od Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije. Dug će se plaćati tijekom 10 godina od dospijeća za naplatu, a prema godišnjim planovima s točno utvrđenim iznosima u mjesečnim ratama. Prema prijedlogu zakona, među ostalim, predviđeno je da prva mjesečna rata dospijeva na naplatu 1. siječnja 2019. godine, a ukupni dug mora biti izmiren najkasnije do 31. prosinca 2029. godine. Donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu povrata robno – novčanog kredita u slučajevima kada je sud presudio u korist Vlade Hercegbosanske županije.

Vlada je na sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova HB županije. Nakon razmatranja Vlada je donijela Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava udrugama građana za sufinanciranje iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2015. godinu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.