- Međutim, prosječan broj tijekom godine je veći od broja zaposlenih odobren Zakonom o proračunu, što je posljedica zapošljavanja na određeno vrijeme bez javnog natječaja, produžavanje ugovora tijekom dužeg vremenskog razdoblja, te prijma dva zaposlenika u stalni radni odnos nakon isteka neprekidnog rada od dvije godine - navodi se u revizorskom izvještaju.

Agencija je u svibnju 2019. godine izvršila prijam jednog zaposlenika u radni odnos na neodređeno vrijeme, nakon neprekidnog angažmana na određeno vrijeme u trajanju od dvije godine.

- Pored spomenutog prijma, u Agenciji je na još jednom radnom mjestu angažirana osoba po ugovoru o radu na razdoblje od po tri mjeseca bez prekida radnog odnosa, u kontinuitetu tijekom 2018. i 2019. godine. Za navedenog zaposlenika su, u siječnju 2020. godine, stečeni uvjeti za prijam u radni odnos na neodređeno vrijeme - dodaje se.

Ovaj zaposlenik je 31. prosinca 2019. godine bio u statusu na određeno vrijeme, a ugovor o radu na neodređeno vrijeme potpisan je 13. siječnja 2020. godine.

- Naime, Agencija je za dva zaposlenika (radna mjesta sa srednjom stručnom spremom) obnavljala ugovore o radu na određeno vrijeme po tri mjeseca, u kontinuitetu, dulje vremensko razdoblje. Angažiranje je vršeno uz obrazloženje da je isto nužnno zbog povećanja obima posla. Tijekom navedenog razdoblja nije traženo odobrenje za dodatnim zapošljavanjem, niti je provedena natječajna procedura za popunjavanje radnih mjesta - ističu revizori.

Osim toga, nisu im prezentirani dokazi posebnih razloga koji se vezuju za povećan obim poslova, hitnost i nemogućnosti provođenja procedure javnog natječaja.

- U našim izvještajima prethodnih godina ukazivali smo na način angažmana na određeno vrijeme (bez provođenja natječajnog postupka, a u Izvještaju za 2018. godinu smo ukazali i na rizik da se takav angažman, nakon neprekidnog trajanja u razdoblju od dvije, godine pretvori u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Zakonom o radu u institucijama BiH propisani su uvjeti za prijem bez natječajnog postupka, te sklapanje ugovora o radu za obavljanje izvanrednih, privremenih ili povremenih poslova ili poslova čiji se obujam privremeno i nepredviđeno poveća. Revizijom je utvrđeno da Agencija nije adekvatno i dovoljno dokumentirano potkrijepila postojanje uslova za angažiranje putem ugovora na određeno vrijeme bez provođenja natječajne procedure, niti potrebu za obavljanjem poslova u dužem vremenskom razdoblju.

- Pored toga, prilikom zaključivanja ugovora Agencija nije postupila u skladu sa člankom 16. stav 3. Zakona o radu, kojim je određeno da se sklapanje ugovore na određeno vrijeme može vršiti dok traje potreba za obavljanjem takvih poslova, a najduže dvije godine. Stoga smo mišljenja da neprekidno obnavljanje ugovora o radu na određeno vrijeme, u cilju stvaranja uslova za prijeam u stalni radni odnos, pored netransparentnosti, predstavlja potpuno neprihvatljiv model zapošljavanja u institucijama BiH.

Agencija je prijmom u stalni radni odnos, te zapošljavanjem na određeno vrijeme, bez adekvatnih obrazloženja o stvarnoj potrebi za obavljanjem poslova, ostvarila veći broj zaposlenih od broja koji joj je odobren Zakonom o proračunu.

- Kao što smo već spomenuli, planiran je broj od 19, a ostvaren prosječan broj od 20 zaposlenih. Planiranim i odobrenim brojem od 19 zaposlenih obuhvaćeno je radno mjesto stručnog savjetnika za koje, kao ni prethodnih godina, nije pokrenut postupak popunjavanja. Umjesto navedenog radnog mjesta, realizirano je popunjavanje radnog mjesta referent specijalista sa dva zaposlena, iako nije bilo planirano popunjavanje spomenutog radnog mjesta.

Zbog toga, kako se navodi u izvještaju, planirani i odobreni iznos sredstva za bruto plaće i naknade nije bio dovoljan za ukupan realizirani broj zaposlenih, pa je traženo prestrukturisanje sredstava radi osiguranja nedostajućih sredstava na toj poziciji, piše Faktor.

- Agencija je dužna pratiti planiranu dinamiku zapošljavanja, a sva nužna odstupanja, zasnovana na izmijenjenim okolnostima koje nisu bile poznate tijekom planiranja, realizuje u skladu s propisima kojim su regulirani način popunjavanja upražnjenih radih mjesta i prije u radni odnos - navodi se u preporuci Ureda za reviziju BiH.