jednostavno, a preukusno

Recept na čaše za pjenasti kolač s voćem ispunit će sve vaše želje za slatkim

Foto: Mirovina.hr
Recept na čaše za pjenasti kolač s voćem ispunit će sve vaše želje za slatkim
08.01.2024.
u 19:26
Kolač s voćem prema receptu na čaše odličan je izbor kada vam se jede nešto slatko, ali opet ne preteško, a da je priprema brzinska. Umjesto voća možete koristiti i džem, a sastojke koje trebate za pripremu uglavnom uvijek imate kod kuće.
Pogledaj originalni članak

Pjenasti biskvit i voće dobitna su kombinacija za kolač koji možemo vrlo lako pripremiti prema receptu na čaše. Riječ je o laganom desertu za koji možemo koristiti bilo koje voće, pri čemu je najbolji izbor ipak ono bobičasto. Ako nemamo voća, poslužit će i pekmez.

Kolač s voćem pripremili smo u dvije varijante, s malinama i s borovnicama. Osobno nam više paše s malinama koje daju dozu kiselosti i svježine, dok je kolač s borovnicama za ljubitelje nešto slađih i punijih okusa. Malo smo eksperimentirali s količinom i vrstom brašna, a kod borovnica smo imali problem da su pustile previše soka i otežale kolač, tako da nam i tu izbor pada na maline, piše Bakina kuhinja.

S obzirom na to da u kolač ide jogurt, kao mjera vam može poslužiti čaša od jogurta kako bi i ostalih sastojaka bilo jednako. Količinu možete udvostručiti ili pak koristiti veću šalicu, ali onda pazite da i jogurta stavite više.

SASTOJCI:

  • 4 jaja
  • 1/2 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • 1 i 1/2 čaše glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 350 grama voća

PRIPREMA:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa potom prvo u čvrsti snijeg smiksajte bjelanjke.Odvojeno miksajte žumanjke sa šećerom pa postepeno dodajte ulje, jogurt i limunovu koricu po želji. Postepeno dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.

Snijeg od bjelanjaka ručno umještajte u drugu smjesu. Prelijete u namašćeni i pobrašnjeni kalup pa na vrh stavite maline, borovnice ili džem. Ako koristite smrznuto voće, pomiješajte ga prije toga sa žlicom brašna kako ne bi potonulo na dno. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.