REDOVITA VIDEOKONFERENCIJA

Razmatrano ublažavanje mjera na državnim granicama

Razmatrano ublažavanje mjera na državnim granicama
28.04.2020.
u 15:35
Pogledaj originalni članak

Danas je održana redovita videokonferencija dužnosnika policija i dužnosnika graničnih policija Slovenije, Hrvatske, Srbije, Italije, Mađarske, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji su razmijenjene informacije u pogledu ublažavanja mjera vezano za borbu protiv COVID-a 19 koje su države sudionice konferencije primijenile u svojim zemljama u zadnjih sedam dana.

Granična policija Bosne i Hercegovine je, također, informirala o aktualnim mjerama i odlukama mjerodavnih tijela BiH koje se provode  u vezi s borbom protiv COVID-a 19. Tijekom konferencije, također su razmijenjeni i aktualni podaci o stanju na kopnenim granicama kao i o nezakonitim migracijama.

Najavljeno je skoro održavanje Ministarske konferencije Ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a, na kojoj bi se trebali iskristalizirati procedure i modaliteti ulazaka putnika iz trećih zemalja na teritorij Europske unije, za što su vitalno zainteresirani i brojni državljani Bosne i Hercegovine.

Graničnu policiju Bosne i Hercegovine na ovoj konferenciji je predstavljao glavni inspektor i savjetnik ravnatelja Granične policije Bosne i Hercegovine Svevlad Hofman.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.