U srijedu, 3. veljače

Radnici BHRT-a najavljuju prosvjede

Radnici BHRT-a najavljuju prosvjede
01.02.2016.
u 12:45
Pogledaj originalni članak

Samostalni Sindikat radnika u BHRT-u je priopćio da "najoštrije osuđuje nemar koji nadležne institucije pokazuju prema katastrofalnom stanju u kojem se ova medijska kuća nalazi i skidanju s dnevnog reda sjednice Vijeća ministara izmjene Zakona o javnom RTV sustavu, koje su trebale omogućiti produženje naplate RTV takse putem telekom operatera do 30. lipnja ove godine".

- Pošto se ovim činom BHRT ostavlja bez ijednog načina naplate takse, UO SSR u BHRT-u na izvanrednoj sjednici donio je odluku da održi prosvjed upozorenja u srijedu, 3. veljače, u 12.05, u krugu RTV doma. Upozoravamo nadležne da je ovo prvi u nizu koraka koje ćemo poduzeti ukoliko se pitanje naplate RTV takse ne riješi u što skorijem roku, navode iz tog sindikata, prenosi Fena. 

Nadležne institucije podsjećaju da ova zemlja treba uskoro predati aplikaciju za članstvo u EU, te dodaju kako im prosvjedi zaposlenika javnih servisa mogu otežati predaju aplikacije.

- Također upozoravamo institucije vlasti da, ukoliko budemo primorani na daljnje korake i izlazak na ulicu, pozvat ćemo sve one koje smo u proteklom razdoblju pratili u njihovim prosvjedima i štrajkovima da nas podrže. Također, tražit ćemo podršku SSSBiH i svih novinarskih udruženja, a tražit ćemo i podršku ostalih medijskih kuća, u smislu informativnog bojkota rada svih institucija koje nisu ispunile svoju obvezu da osiguraju  stabilno financiranje javnih servisa BiH, ističe se u priopćenju UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.