zhž:

Prosvjetari ponovno održali štrajk upozorenja, u petak pregovori s Vladom

Prosvjetari ponovno održali štrajk upozorenja, u petak pregovori s Vladom
22.03.2017.
u 13:53
Pogledaj originalni članak

U svim srednjim školama Zapadnohercegovačke županije u srijedu je održan šesti po redu štrajk upozorenja, potvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama te županije Jasminka Petric, piše Fena. 

Razlozi za štrajk su isti, i to nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, neusvajanje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, neusvajanje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

– Razloga za štrajk je mnogo, ali nama je sada najvažnije da se donese, odnosno potpiše kolektivni ugovor te da se s nama ostvari suradnja na izradi novog zakona o srednjem školstvu, jer Vlada radi na tom zakonu i radi mimo svega onoga što smo dogovarali.

To je najžurnije što se mora napraviti jer primiče se kraj nastavne godine, a mi iz iskustva znamo da kad nastupe odmori za učenike automatski nestaju svi kanali komunikacije između nas i Vlade, kao da svi zajedno odemo na odmor – ocijenila je Petric.

Ona je istakla kako su od Vlade ZHŽ-a dobili poziv da u petak, 24. ožujka, dođu na pregovore na kojima će se razgovarati o Nacrtu kolektivnog ugovora.

Odgovarajući na pitanje koji su njihovi sljedeći koraci ukoliko ne bude dogovora s Vladom, Petric je navela kako će se po školama provesti anketa te da će nakon toga biti donesena odluka.

– Mi ćemo po školama provesti anketu i o generalnom štrajku i o prosvjedima, i nakon što se članstvo izjasni o tim aktivnostima, onda ćemo na Predsjedništvu donijeti nekakvu odluku – poručila je Petric. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.