od 1. lipnja

Pronađeno rješenje za proslavu matura u BiH

Foto: Ilustracija
Pronađeno rješenje za proslavu matura u BiH
22.05.2020.
u 12:30
Pogledaj originalni članak

Republički stožer za izvanredne situacije danas je donio odluku o ukidanju policijskog sata na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska.

Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, izjavila je kako je ova odluka donesena s obzirom na to da je jučer u Narodnoj skupštini RS izglasana odluka o ukidanju izvanrednog stanja.

Ona je najavila kako će biti i korekcija kada je u pitanju rad ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata, ali će svi dobiti pisanu instrukciju o promjenama, a dok se to ne dogodi ostaju pravila o radnom vremenu kakva su danas na snazi.

Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS rekla je kako je na današnjoj sjednici stožera donesena odluka kojom se završnim razredima osnovnih i srednjih škola omogućava proslava matura od 1. lipnja, u uvjetima u skladu s propisanim mjerama, odnosno da na javnom skupu može biti do 50 osoba. Direktori škola zaduženi su za provođenje ovog zaključka i moraju voditi računa da se ne prelazi ovaj broj, prenosi Anadolija. 

Natalija Trivić rekla je kako će biti moguće da po jedan ili dva razreda proslavljaju maturu zajedno, a ukoliko dođe do promjena preporuka Instituta za javno zdravstvo doći će i do izmjena ovog zaključka.

Lejla Rešić rekla je i kako od danas lokalne zajednice ne moraju tražiti suglasnost za održavanje sjednica skupština, nego ih mogu održavati poštujući preporuke Instituta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.