uspjehu policijskih struktura

Pripadnici DKPT-a BiH među najboljima u regiji

Pripadnici DKPT-a BiH među najboljima u regiji
26.06.2018.
u 21:26
Pogledaj originalni članak

Da Bosna i Hercegovina ima profesionalce u policijskim strukturama i dobro obučene policijske službenike, dokaz su mnogobrojne nagrade i priznanja kako u zemlji tako i u regiji.

Brojna su natjecannja s kojih su se pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela vraćali uzdignute glave i s medaljama i trofejima. Tako je bilo i na posljednjem natjecanju policijskih službenika u Hrvatskoj, piše Avaz.

Naime, policijski službenici DKPT BiH su sudjelovali na prvim Policijskim sportskim igrama, održanim u razdoblju od 25. svibnja do 26. svibnja 2018. godine u Belom Manastiru, Republika Hrvatska.

Natjecanje je organizirano u cilju promoviranja borilačkih sportova i vještina, sigurnosti i povjerenja, te zdravog načina života, a u organizaciji Borilačkog kluba “Takeda”, Beli Manstir i Međunarodne policijske asocijacije (International Police Association).

Pet policijskih službenika Direkcije, kao jedini predstavnici Bosne i Hercegovine su se natjecali s kolegama iz Hrvatske i Srbije te su osvojili prvo mjesto u demonstraciji borilačkih vještina. Izuzetni sportski rezultati pokazuju spremnost i izdržljivost policijskih službenika, kao i njihovu opredijeljenost u podržavanju i promoviranju sporta.

Povodom Dana policije Republike Slovenije dana 22.06.2018. godine, u prostorijama Policijske akademije Ministarstva unutarnjih poslova R. Slovenije u Ljubljani, uručena je nagrada „Srebrena policijska značka za suradnju“ pomoćniku direktora Sektora za međunarodnu operativnu policijsku suradnju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, g. Samiru Kavazoviću.

Nagrada „Srebrena policijska značka za suradnju“ je dodijeljena za izuzetnu suradnju i ostvareni doprinos u međunarodnoj suradnji u oblasti policijskih poslova i nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i koordinacije aktivnosti i suradnje između nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini koja se ostvarivala putem Direkcije s MUP-om R. Slovenije.

Nagradu je Kavazoviću uručio generalni direktor Policije R. Slovenije, u ime ministrice unutarnjih poslova Republike Slovenije Vesne Gyorkos Žnidar.

Direktoru Viliću dodijeljeno priznanje ”Večernjakov pečat”

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić je na svečanosti dodjele Večernjakog pečata u Mostaru koji se održao 14.05.2018. godine, dobio priznanje kao najbolji od brojnih nominiranih kandidata u oblasti javne uprave u BiH. 

Obraćajući se prisutnima Vilić je kazao da priznanje poput Večernjakovog pečata ima za njega osobno dvojak značaj, čini ga sretnim, ali ga istovremeno i obvezuje da u svim narednim koracima koje pravi bude još mnogo bolji. Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić također je naglasio i da je policijski posao pun izazova, te da će on i u budućnosti poduzimati sve da opravda ukazano povjerenje. 

”Sa svojim kolegama dat ću puni doprinos očuvanju sigurnosti u BiH. To je i obveza prema Bosni i Hercegovini, koja mi je omogućila da ostvarim svoje dječije snove”, istaknuo je Vilić.

Ova priznanja pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH veoma su značajna, te još jednom potvrđuju opredijeljenost ove policijske agencije za suradnju sa svim institucijama kako u našoj zemlji tako i sa zemljama u regiji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.