Potpisani ugovori

Primljeno 125 vježbenika u Vladu HNŽ-a

05.12.2017.
u 15:49
Pogledaj originalni članak

Potpisivanjem ugovora danas je okončana procedura prijama 125 vježbenika koji će jednogodišnji vježbenički staž odraditi u županijskim tijelima uprave.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg čestitajući vježbenicima izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavila pozitivna praksa da značajan broj mladih ljudi odradi vježbenički staž u tijelima Vlade, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

„Vlada želi mladim visokoobrazovanim osobama omogućiti osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, polaganje stručnog ispita, te na taj način poboljšati njihovu konkurentnost i integriranje na tržištu rada“, kazao je predsjednik Herceg izražavajući uvjerenje u to kako će novoprimljeni vježbenici naučiti nešto novo, usavršiti se, nadograditi vještine i znanja stečena na fakultetu,  te doprinijeti radu županijskih tijela uprave.

„Vi ste naša budućnost, jer ćete preuzeti liderstvo u svojoj profesiji i u društvu“, naglasio je predsjednik Herceg podsjetivši i ovom prigodom na to kako je ulaganje u obrazovanje i mlade u vrhu prioriteta rada Vlade.

Na potpisivanju ugovora bili su nazočni i Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugen Ćubela, tajnik Vlade Mirsad Šuta i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Veselko Čerkez.

Inače, projekt prijama vježbenika realizira se u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje putem Službe za zapošljavanje HNŽ koji će sufinancirati rad 100 vježbenika, dok će za njih 25 Vlada u cijelosti osigurati financijska sredstva. Također, Vlada HNŽ je aplicirala na Program sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS za sufinanciranje zapošljavanja još 25 vježbenika. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.