sastanak

Prijem u MOBiH povodom primopredaje dužnosti komandanta štaba NATO-a

Prijem u MOBiH povodom primopredaje dužnosti komandanta štaba NATO-a
26.06.2017.
u 14:15
Pogledaj originalni članak

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš upriličila je danas sastanak povodom odlaska s dužnosti komandanta štaba NATO-a u Sarajevu brigadnog generala Giselle M. Wilz i preuzimanja dužnosti komandanta Štaba od brigadnog generala Roberta A. Hustona.  

Pendeš je zahvalila dosadašnjem komandantu na snažnoj podršci i pomoći koju je štab NATO-a u Sarajevu pružao Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH te izrazila nadu da će suradnja s generalom Hustonom u idućem razdoblju također biti sadržajna i intenzivna. 

- Ove dvije godine mandata su bile su jako uspješne i smatram da smo timskim radom značajno doprinijeli unapređenju sistema obrane, a s obzirom da je članstvo u NATO-u naš vanjskopolitički cilj, jako nam je važna uloga komandanta štaba NATO-a u Sarajevu - istakla je Pendeš.

Izrazila je zahvalnost NATO-u što vrlo odgovorno bira rukovodno osoblje, a to pokazuju dosadašnji rezultati u svim procesima suradnje Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH i štaba NATO-a, posebno ističući proces knjiženja perspektivne vojne imovine u kojem je NATO u Sarajevu do sada pružio vrlo značajnu podršku.

Generali Wilz i Huston su naglasili opredjeljenje za pružanje podrške NATO-a u Sarajevu za suradnju u oblasti obrane, a posebno u oblasti integriteta i ljudskih resursa Oružanih snaga BiH, a sve u cilju što bržeg pristupa BiH Akcijskom planu za članstvo BiH u NATO (MAP), priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.