izvanredna Skupština HBŽ

Prijedlog rebalansa proračuna HBŽ dobio potporu

Prijedlog rebalansa proračuna HBŽ dobio potporu
03.08.2020.
u 17:37
Pogledaj originalni članak

U Tomislavgradu je danas održana izvanredna sjednica Skupštine HBŽ. Prve dvije, od četiri predložene točke, odnosile su se na prijedlog rebalansa proračuna HBŽ za 2020. godinu kao i pratećeg zakona o njegovu izvršenju. Većina zastupničkih klubova izjasnila se negativno o prijedlogu smatrajući ga nerealnim u vrijeme pandemije koronavirusa. Također je rečeno i da se s rebalansom proračuna dosta zakasnilo.

Nakon obraćanja ministra financija Stipana Šarca i odgovora na iznesene primjedbe i pitanja, prije glasovanja o proračunu, zatražena je stanka od 20 minuta koja se produljila gotovo na sat vremena. U nastavku sjednice zastupnicima se s obrazloženjem i molbom da se rebalansirani proračun usvoji obratio i predsjednik Vlade HBŽ Ivan Jozić, što je rezultiralo novom raspravom, odnosno replikama. Prijedlog rebalansiranog proračuna na kraju je dobio potporu većine zastupnika.

U nastavku sjednice su o trenutnoj epidemiološkoj situaciji vezanoj za koronavirus nazočne upoznale ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vasilija Broćeta i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Diana Mamić.

Broćeta je govorila o posljednjoj sjednici Kriznog stožera u Drvaru uz nazočnost županijskog kao i donesenim restriktivnim mjerama, a dr. Mamić istaknula da se broj zaraženih u Drvaru povećao na 17, da su u pitanju osobe vezane po rodbinskoj ili prijateljskoj liniji, te izrazila strah što će biti ako se kontakti bez poštivanja mjera zaštite nastave i dalje, kao i trenutka kada više ne budu mogli utvrditi izvor zaraze. Do nedjelje se u SKB Mostar na liječenju od Covid-19 nalazilo pet (5) pacijenata iz Drvara a od jutros se taj broj povećano za još dvoje s težom kliničkom slikom. Što se tiče ostalih općina, u Glamoču se jedini potvrđeni zaraženi od jučer vodi kao izliječeni a i jedna osoba iz Livna, ako zadnji test bude negativan, također će se smatrati izliječenom.

Dr. Mamić je skrenula pozornost i na tri kupališta u Drvaru na kojima se okuplja veći broj građana, da bi zastupnik SNSD iz Drvara Goran Broćeta dodao da uz ta tri poznata ima još barem 30-tak divljih kupališta, te da je on osobno u nedjelju na jednom od kupališta vidio najmanje 300 ljudi.

Podsjetimo, na području Drvara zbog pogoršanja epidemiološke situacije od danas je skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 18 i trgovinama do 20 sati. S tim u vezi načelnica Drvara je ranije izjavila da će, ukoliko se situacija pogorša, u narednim danima biti prinuđeni donijeti najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat i potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata. Inače, u Drvaru je i dalje na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.