konferencija

Predstavnici Notarske komore FBiH sudjeluju na 29. konferenciji notara Europe

Predstavnici Notarske komore FBiH sudjeluju na 29. konferenciji notara Europe
20.04.2017.
u 12:51
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Notarske komore Federacije BiH sudjeluju danas i sutra u Salzburgu na 29. konferenciji notara Europe.

Tema ovogodišnje konferencije europskih notara je „Digitalizacija u pravu privrednih društava: šanse i rizici“.  Digitalizacija u oblasti prava privrednih društava na europskom nivou  jedan je od prioriteta Komisije Juncker koja je uspostavljena za 2017. godinu. Cilj je da se kompletan životni vijek jedne kompanije „preseli“ na internet. Dokumenti bi se predavali samo jednom (po principu „once only“), sve procedure bi trebale biti digitalne (po principu „digital by default“), a prekogranične transakcije koje se tiču prava privrednih društava bi se trebale moći obavljati on line. 

Pravo privrednih društava, kako ističu organizatori Konferencije, suočava se s brojnim izazovima, a mnoga pitanja ostaju neodgovorena.  Kako bi se na ove izazove odgovorilo, sudionici konferencije u Salzburgu nastoje istražiti mogućnosti, kao i rizike digitalizacije u pravu privrednih društava. 

Notarsku komoru Federacije BiH na 29. konferenciji notara Europe predstavljaju predsjednik Komore Adem Jakupović, predsjednica Upravnog odbora Anica Nakić i predsjednik Komisije za stručno usavršavanje Sefedin Suljević.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.