reagiranje

Predstavnici Ministarstva financija i trezora BiH ne blokiraju rad povjerenstava

Predstavnici Ministarstva financija i trezora BiH ne blokiraju rad povjerenstava
21.11.2018.
u 13:27
Pogledaj originalni članak

S obzirom na to da se u medijijma posljednjih dana objavljuju informacije u kojima se optužuju predstavnici Ministarstva financija i trezora BiH da blokiraju dodjelu grantova iz proračuna za 2018. godinu temeljem javnih poziva za projekte kulture, sporta, znanosti i inovatorstva dužni smo obavijestiti javnost o činjenicama u vezi s ovim aktivnostima.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda smatra da je maliciozno izvještavanje o ovom pitanju u kome se potencira njegova stranačka pripadnost, jer je mnogo važnije od toga stav ministarstva na čijem je čelu da se javni poziv ne smije pretvoriti u tržnicu i da grantovi mogu biti dodjeljen isključivo sukladno uvjetima javnog poziva.

Predstavnici Ministarstva financija i trezora BiH koji sudjeluju u radu ovih povjerenstava su državni službenici, a ne članovi političkih stranaka i njihov je zadatak da prate da se na zakonit način dodijele financijska sredstva iz grantova za kulturu, sport, obrazovanje, znanost i inovatorstvo.

Predstavnici Ministarsta financija i trezora BiH neće dati suglasnost za ono što nije usuglašeno s javnim pozivom i gdje uvjeti nisu ispoštovani, niti će staviti svoj potpis ni na jedan zapisnik ukoliko nisu ispoštovani zakoni i uvjeti javnog poziva koje raspisuje Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Neopravdane i zlonamjerne su optužbe pojedinaca koji iznose u javnost neistine da članovi povjerenstava iz Ministarstva financija i trezora BiH blokiraju rad i ne dolaze na sjednice, posebice jer su oni koji optužuju sve vrijeme izborne kampanje odsustvovali sa sjednica i time usporili kompletan proces odlučivanja.

Činjenica je da su predstavnici Ministarstva financija i trezora BiH bili najredovniji na sjednicama povjerenstava, a samo jednom se dogodilo da su dva od tri predstavnika našeg ministarstva bili spriječeni doći na jednu od tridesetak održanih sjednica, a to je bila posljednja.

Ministar financija i trezora BiH Vejkoslav Bevanda ponovio je da će suglasnost ovog ministarstva biti data samo kad budu ispoštovan zakoni i uvjeti javnog poziva bez obzira koliko se nekome žurilo da se novac iz proračuna podijeli institucijama koje su aplicirale.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.