Najavio nastavak ulaganja u BiH

Predsjednik M. T. Abraham Group Amir Gross Kabiri proglašen je gospodarstvenikom godine

Predsjednik M. T. Abraham Group Amir Gross Kabiri proglašen je gospodarstvenikom godine
29.05.2022.
u 11:49
Pogledaj originalni članak

Predsjednik M. T. Abraham Group Amir Gross Kabiri dobitnik je nagrade za gospodarstvenika godine na ovogodišnjem Večernjakovu pečatu. I prije nego što je ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miro Džakula pročitao ime dobitnika nagrade, bilo je jasno da je upravo Kabiri jedan od glavnih favorita.

kabiri


Uspjeh i tim

Ovaj izraelski biznismen najzaslužniji je što se Aluminij podigao iz pepela. U kratkom roku proizvodnja je utrostručena, a veći broj radnika vraćen na posao. M. T. Abraham Group od uništenog hercegovačkog giganta u Mostaru stvorio je tvornicu Aluminij Industrija te zaposlio, investirao i proširio poslovanje. Ova tvrtke ponovno je najveći izvoznik i uvoznik u BiH.

Osim poslovnog, Kabiri se i na druge načine snažno povezao s Mostarom i Mostarcima. Otvara suvremenu galeriju u koju će donijeti djela najpoznatijih svjetskih umjetnika. Glavni je pokrovitelj Zrinjskog, nogometnog prvaka BiH. Odnedavno je i predsjednik Židovske općine Mostar te i tako daje doprinos društvenom životu grada koji je postao njegov drugi dom. Preuzimajući zasluženu nagradu, Kabiri je zahvalio uredništvu Večernjega lista na velikoj časti koja mu je iskazana dodjelom nagrade za gospodarstvenika godine.

- Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal biti vodeći gospodarski pokretač u balkanskoj regiji. S vizijom i proračunatim odvažnim odlukama, pod mojim vodstvom, M. T. Abraham Group nastavit će ulagati u ovu perspektivnu zemlju jer smatramo da ništa ne može spriječiti našu odlučnost i vjeru u stvaranje bolje budućnosti za njezine građane. Budućnost pripada onima koji iniciraju, stvaraju i vode, stoga potičem bistru mladu generaciju da se ne boji preuzimanja inicijative jer, zahvaljujući vašoj kreativnosti i mudrosti, ova će zemlja razviti vlastitu ekonomsku silu. Hvala vam i Bog vas blagoslovio - poručio je Kabiri.

U svojim medijskim i javnim istupima i sam Amir Gross Kabiri ponavlja kako je malo tko vjerovao da će M. T. Abraham Group uspjeti preporoditi Aluminij. - Kada sam sa svojim timom radio na prijedlogu, analizirali smo sve aspekte, fokusirali smo se na ono što treba učiniti kako bi se tvornicu oživilo, proveli smo mjesece u Mostaru kako bismo se upoznali sa svime što je važno, od kulture, preko gospodarstva do ljudi te, iako znam da većina onih koji su nazočili sastanku u to nije vjerovala, bio sam vrlo jasan da ću stajati iza svih naših obveza. To je glavna snaga moje grupe.

Od vizije do cilja

- Svaka organizacija mora imati jasnu strategiju i viziju kako bi ostvarila svoje ciljeve - izjavio je nedavno uspješni izraelski biznismen koji je kolekciji svojih životnih i profesionalnih uspjeha sada dodao i Večernjakov pečat za najboljega gospodarstvenika u prošloj godini. •

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.