Čović i Ivanić s Danijelssonom

Pred BiH je jasan put reformi za unapređenje gospodarskog rasta i socijalne politike

covic-Danijelsson
covic-Danijelsson
17.02.2016.
u 15:58
Danijelsson je ocijenio kako je ovo povijesni trenutak za BiH i čestitao na novom pozitivnom koraku i potvrđivanju europske perspektive BiH
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primili glavnog ravnatelja Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Europskom povjerenstvu Christijana Danijelssona. 

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli kako predaja zahtjeva za članstvo u EU označava  veliku prekretnicu u BiH i podstrek za ubrzan rad na europskom putu BiH. Ispunjeni su uvjeti koje je pred BiH postavila EU i time je pokazana opredijelјenost za EU, ali je neophodno iskoristiti pozitivni zamah i nastaviti s reformama.

Naglašavajući zadovolјstvo novim momentumom postignutim ovim simboličnim, ali istodobno i značajnim činom, izražena je nada da će se pozitivno ozračje među zemlјama članicama EU, koje su sve pojedinačno čestitale BiH, nastaviti i ubuduće.

Glavni ravnatelj Danijelsson je ocijenio kako je ovo povijesni trenutak za BiH i čestitao na novom pozitivnom koraku i potvrđivanju europske perspektive BiH. Naglasio je da će Europsko povjerenstvo pomoći našoj zemlјi u provođenju obveza iz Reformske agende.

Pred BiH je jasan put reformi za unapređenje gospodarskog rasta i socijalne politike, kao i izgradnja pravne države jačanjem vladavine prava i reforme javne uprave. U kreiranju pozitivne klime za ulaganja u BiH, značajan utjecaj će imati funkcionalno i neovisno pravosuđe. 

Sastanku je nazočio i voditelj izaslanstva EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark. U ime člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića, sastanku je nazočio savjetnik Elvir Čamdžić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.