PR Days Mostariensis

Praktičnom nastavom do posla

VL
Autor
Željko Andrijanić
25.11.2017.
u 12:00
Pogledaj originalni članak

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “PR Days Mostariensis 2017.” na kojoj su 44 stručnjaka odnosa s javnošću predstavili, promovirali te analizirali i istraživali suvremene trendove odnosa s javnošću i srodnih znanstvenih disciplina opravdao je sva očekivanja i sigurno udario temelje kako bi iduće godine događaj ponovno bio među najboljima u okruženju kada su odnosi s javnostima u pitanju.

Lideri odnosa s javnošću

I sam rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuo je kako se Mostar organizacijom ovakvog događaja prometnuo kao jedan od lidera odnosa s javnošću. Posljednjeg dana govorila su također eminentna imena, a prof. dr. Aleksandar Bogdanić govorio je o temi “Twitter kao transparent: diskurzivne osobine i komunikativni ishodi”. Istaknuo je kako je Twitter zanimljiv sam po sebi jer podsjeća više na medij govorne, a manje na medij masovne kulture. Prof. dr. Božo Skoko govorio je o news portalima, čitanosti, vjerodostojnosti i utjecaju. - Kako bismo se obranili od takvih poruka, mi kao primatelji moramo razvijati medijsku pismenost i moć analitičke sposobnosti te jedino kvalitetnim vrednovanjem portala možemo znati koji su mediji istinski kanali za plasiranje poruke - kazao je Skoko. Osmijehe na lica nazočnih izmamio je doc. dr. Đorđe Obradović, koji je interaktivnim nastupom održao predavanje o temi “Uloga mamaca klikova (clickbait) u odnosima s javnošću”.

Pozitivna iskustva

Obradović smatra kako su pravi izazovi da bi se sakupilo klikova poznati ljudi, jer oni privlače puno pozornosti. - Oni služe kao udica u medijima - rekao je Obradović. O studentskim medijima u digitalnom društvu govorio je prof. dr. Ilija Musa s Filozofskog fakulteta u Mostaru. Musa je istaknuo da obavljanje praktične nastave studentima pomaže u lakšem i bržem pronalasku posla. - Činjenica da imamo iskustva koja pokazuju da studenti koji su obavljali praksu u studentskim medijima lakše pronalaze posao i afirmiraju se u javnosti te im se lakše snaći nakon dobivanja diplome. Istodobno, praksom u studentskim medijima podiže se interes za upis na Studije novinarstva i njemu srodne Studije - kazao je Musa. Moderatori posljednje sekcije “PRaksa 3.0” bili su Ivan Glibo i Martina Raguž.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.