Projekt iz Sarajeva

Povećanjem dugova bolnica žele srušiti županijske ZZO

Povećanjem dugova bolnica žele srušiti županijske ZZO
31.03.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

I dok bolnice u Federaciji čekaju Zakon o sanaciji dugovanja zdravstvenih ustanova kako bi konačno mogle početi normalnu funkcionirati, dio političkih struktura i dalje se protivi toj ideji. Umjesto da se napore usmjeri u sanaciju stanja i uvođenje novog sustava naplate kako bi bolnice mogle pozitivno poslovati u konačnici, preko zdravstvenih institucija pokušavaju se provesti politički projekti. Jedan od njih je centralizacija zdravstva u Federaciji BiH ukidanjem županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja.

Raniji pokušaji

Ranijih godina, osobito za vrijeme “platformaške” vlasti, pokušano je provesti tu ideju. Projektima, kao što je uvođenje novog informatičkog sustava koji je nekoliko mjeseci prije odlaska vlasti bio pokrenuo SDP, izveden je pokušaj slabljenja županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
brodarevac
10:54 31.03.2017.

Šta bi običan građanin izgubio onaj iz Mostara bi se mogao liječiti u Sarajevu bez problema, onaj iz Sarajeva u Tuzlu i tako redom. Samo bi izgubili ministarska mjesta i tendere za krađu tad bi možda jedan krao a sad krade njih 11.