PFBiH

Povećanje trošarina na gorivo isključivo u svrhu nastavka gradnje autoceste

Povećanje trošarina na gorivo isključivo u svrhu nastavka gradnje autoceste
15.05.2017.
u 11:26
Pogledaj originalni članak

 Udruženja građevinara Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH) smatra da treba podržati povećanje trošarina na gorivo ukoliko će se sredstva od trošarina koristiti isključivo za modernizaciju i izgradnju putne infrastrukture.

Iz ovog udruženja napominju da su javni radovi  od fundamentalnog značaja za svaku ekonomiju i da pokreću sve sfere privrede. U tom smislu, interes domaće građevinske operative je da se osigura kontinuitet radova i očuvaju referense.

-  Stoga, od posebne važnosti je da se osiguraju sredstva, koja će biti investirana u nastavak gradnje autoceste. Povećanje trošarina u tu svrhu treba podržati i isključivo u tu svrhu. To znači da se ta sredstva i buduća kreditna zaduženja isključivo implementiraju za dalji razvoj i gradnju putne infrastrukture. To je ono što je interes privrednika – kazali su za Fenu iz Udruženja građevinara PKFBiH. 

Predsjedatelj Vijeća  ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je prošlog tjedna da će, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini BiH propao pokušaj usvajanja seta zakona o povećanju trošarina na gorivo, Vijeće ministara razmisliti o modelu na koji će to pitanje biti vraćeno u ponovnu proceduru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.