Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Živka Budimira

Potvrđena optužnica protiv Živka Budimira
06.03.2015.
u 13:09
Budimir se tereti zbog zlouporabe položaja i ovlasti, davanja dara ili drugih oblika koristi, kao i protuzakonito posredovanje.
Pogledaj originalni članak

Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije danas je zaprimilo rješenje Općinskog suda u Sarajevu o potvrđivanju optužnice u predmetu "Živko Budimir i drugi", potvrdio je za Klix.ba Alem Hamzić, glasnogovornik županijskog tužiteljstva SŽ-a. Budimir se tereti zbog zlouporabe položaja i ovlasti, davanja dara ili drugih oblika koristi, kao i protuzakonito posredovanje. Optužnica je u cijelosti potvrđena."Tužiteljstvo je dobilo poziv za ročište za izjašnjeje o krivnji optuženog koje je zakazano za 26. ožujka u 12 sati", rekao je Hamzić. Podsjećamo, Tužiteljstvo BiH je u studenome 2013. godine podiglo optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, federalnog ministra pravde Zorana Mikulića, federalnog zastupnika Željka Asića, Budimirovog savjetnika Petra Barišića, predsjednika povjerenstva za pomilovanje Federacije BiH Hidajeta Halilovića, predsjednika Jedinstvene organizacije boraca Sauda Kulosmana, te Armina Kulovca, kojeg se tereti kako je tražio vezu da bi njegov brat Admir Kulovac, osuđen zbog silovanja i posjedovanja droge, bio pomilovan. Budimira se tereti kako je, djelujući sa drugim optuženima, samoinicijativno ili nakon intervencija različitih osoba, među kojima i osoba iz političkog života, kao i osoba iz kriminalnog miljea, zlouporabio položaj i ovlasti predsjednika FBiH, na nezakonit način izvršio pomilovanja, oslobađanja od kazni zatvora, te brisanja iz kaznene evidencije za osobe osuđene na različite zatvorske kazne.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
pacijent
19:57 06.03.2015.

ko sa djavlom tikve sadi o glavu mu se razbijaju oces li jos protiv svog naroda nepostivati njihovu izbornu zelju i prodat se za fotelju