Tadić- Brammertz

Potreba promoviranja i jačanja mira i pomirenja u BiH

Potreba promoviranja i jačanja mira i pomirenja u BiH
07.11.2017.
u 16:44
Pogledaj originalni članak

Vršitelj dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Serge Brammertz sastali su se s predstavnicima udruženja žrtava ratnih zločina svih naroda i krajeva Bosne i Hercegovine, kada je istaknuta važnost vladavine prava, kažnjavanja konkretnih počinitelja ratnih zločina, kao i potreba promoviranja i jačanja mira i pomirenja u BiH.

Sastancima su nazočili i dužnosnici i tužitelji Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

Između ostalog, razgovarano je o očekivanjima žrtava kada su u pitanju procesuiranja ratnih zločina, aktivnostima na izmjeni Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, regionalnoj suradnji te pitanjima u vezi s procesom traženja i identifikacije nestalih osoba u BiH.

Također, sastancima su nazočili i tužitelji koji rade na predmetima ratnih zločina za određena područja, za koje su zainteresirani predstavnici žrtava, a koji su mogli dati precizne odgovore na određena pitanja žrtava.

Dužnosnici Tužiteljstva BiH informirali su predstavnike žrtava o aktivnostima Tužiteljstva BiH te intenzivnom radu na većem broju optužnica, čije se podizanje očekuje do kraja godine.

Brammertz je istaknuo da, nakon okončanja mandata Haaškog tribunala, Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) nastavlja svoj rad i suradnju s pravosuđem BiH u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina, u čemu će Tužiteljstvo pri MMKS, pružati podršku kolegama u Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz ove institucije. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.