Dva nova projekta u Žepču

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata
05.07.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

U prostorijama Općine Žepče potpisani su ugovori između općinskog načelnika Mate Zovke i Federalnog ministarstva prostornog uređenja koje zastupa ministar Josip Martić.

Ugovori su obuhvatili rekonstrukciju i sanaciju lokalne ceste u MZ Lupoglav te zamjenu postojećih vanjskih otvora na zgradi Doma kulture u Žepču.

Načelnik općine Žepče istaknuo je kako je Ministarstvo prostornog uređenja za izgradnju lokalne ceste Radovlje - Lupoglav izdvojilo sredstva u iznosu od 100.000 KM, dok je Općina Žepče osigurala sredstva u iznosu od 45.000 KM. Što se tiče konkretnih zahvata, bit će izvedena nova asfaltna podloga.

Drugi javni poziv vezan je uz projekt utopljavanja javnih objekata radi uštede energije.

“Naša najfunkcionalnija zgrada u Žepču je Dom kulture, gdje je za utopljavanje odobreno 50.000 KM, a 22.500 maraka će sufinancirati Općina Žepče.

To su dva vrlo važna objekta, a naša je obveza stvarati što bolje uvjete na cijelom terenu na našem području”, zaključio je načelnik Zovko. Ministar Josip Martić naglasio je kako to nije kraj što se tiče odobravanja sredstava iz federalnog proračuna te da će se on kao ministar zauzeti da se i drugi projekti na koje je Općinsko vijeće stavilo prioritet realiziraju u ovoj godini, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za život građana Žepča

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.