čitluk

Potpisan ugovor o korištenju poljoprivrednog zemljišta u općini Čitluk

Potpisan ugovor o korištenju poljoprivrednog zemljišta u općini Čitluk
30.01.2017.
u 14:59
Pogledaj originalni članak

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ-a) Donko Jović u ponedjeljak je s 13 koncesionara potpisao ugovore o korištenju poljoprivrednog zemljišta u općini Čitluk, a tijekom sutrašnjeg dana ugovori će biti potpisan s još 14 koncesionara.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a zaprimilo je 101 zahtjev fizičkih i pravnih osoba podnesen za koncesiju za korištenje ukupno 333 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Čitluk, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Vlada je na sjednici održanoj 28. siječnja ove godine dala suglasnost na prijedlog ugovora, a današnjim i sutrašnjim potpisivanjem bit će okončan postupak dodjele koncesija za 27 koncesionara.

Prilikom potpisivanja ugovora, ministar Jović istaknuo je kako se nada da će uskoro biti okončan postupak i za preostala 74 zaprimljena zahtjeva.

Dodao je kako je Vlada HNŽ-a na sjednici održanoj u travnju 2016 . godine donijela Odluku o davanju suglasnosti Općinskom vijeću Čitluk za preuzimanjem uloge koncesora na poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu na području te općine, te se od tada, sukladno Odluci, zahtjevi za dodjelu poljoprivrednog zemljišta podnose Općini Čitluk, koja ih razmatra i donosi odluke o potpisivanju ugovora o dodjeli koncesija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.