Maureen Cormack

Postoje oni što BiH vuku nazad, a i oni što mogu voditi napretku

Postoje oni što BiH vuku nazad, a i oni što mogu voditi napretku
14.12.2015.
u 17:06
Cormack je pozvala političke faktore u Bosni i Hercegovini na dijalog i vraćanje pitanju razvoja
Pogledaj originalni članak

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack pozvala je političke faktore u Bosni i Hercegovini na dijalog i vraćanje pitanju razvoja, ističući da je Bosna i Hercegovina trenutno na raskrižju jer "postoje ljudi koji vuku nazad, a i oni što mogu voditi napretku“.

Veleposlanica je tim riječima prokomentirala, odgovarajući na novinarsko pitanje kako na razvoj BiH može utjecati situacija u kojoj, 20 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma, neki politički faktori priznaju taj sporazum, drugi ga relativiziraju, a treći krše?

U prvoj dekadi nakon potpisivanja, u BiH je viđeno da je napredak moguć kad postoji odgovarajuća volja, ali je u posljednih nekoliko godina, ocijenila je Cormack, politička energija negativnog smjera pokazala da samo zaustavlja razvoj, prenosi Fena.

Povodom toga što je iz Republike Srpske prekinuta suradnja sa SIPA-om, Sudom i Tužiteljstvom BiH, američka veleposlanica je podsjetila da je Veleposlanstvo SAD-a već reagiralo izjavom podrške nadležnostima ovih državnih institucija želeći da naglasi da vladavina prava mora postojati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.